Sex

REŠENA VEČITA DILEMA: Ko ima vreliji intimni život devojke u vezama ili one koje su solo! (FOTO)

Rezultati istraživanja su pokazali, za mnoge, iznenađujuće podatke.

12.12.2023 22:00

REŠENA VEČITA DILEMA: Ko ima vreliji intimni život devojke u vezama ili one koje su solo! (FOTO)
Shutterstock

Udate žene ili devojke koje su u dugogodišnji  vezama često zavide drugaricama koje su solo zato što imaju veći izbor intimnih partnera. Odgovor na večitu dilemu ko ima vreliji intimni život zauzete devojke ili one koje nemaju stalnog partnera dali su stručnjaci. 

Istraživanje je sprovedeno na 1.000 žena starosti od 18 do 71 godine pokazao prilično zanimljve i za mnoge iznenađujuće podatke.

Shutterstock

Udate ili zauzete žene češće imaju orgazam

Ko ima više samopouzdanja?

Prema rezultatima ovog istraživanja udate žene kao i devojke u dugogodišnjim vezama u proseku dožive 15 posto više orgazama od onih koje nisu u stalnoj romansi. Prema rečima stručnjaka zauzete pripadnice lepšeg pola imaju i 10 odsto više samopouzdanja u odnosu na svoje solo drugarice.

- Se*s nije samo mehanički čin kojim postižemo uživanje.Intimnost koju delimo s partnerom i osećaj sigurnosti dramatično mogu pojačati strast i samo uživanje u krevetu. Ali, da bismo došli do tog nivoa intime potrebno je vreme - objasnila je stručnjak za intimne odnose Tami Rosa.

Na njene reči se nadovezala se*sualna  terapautkinja dr Laura Berman takođe stručnjak iz oblasti intimnih odnosa.

- Ženama je potrebno da se osećaju sigurno da bi se otvorile partneru. To je preduslov za se*sualno uživanje.  Prirodno je da se dame ne mogu otvoriti strancu i pokazati svoju ranjivu stranu - dodala je dr Berman.

shutterstock.com

Neobavezan se*s može biti uzbuđujući ali nosi i brojne rizike

 

Neobavezni seks može biti vrlo uzbuđujući i za muškarca i za ženu, ali istovremeno nosi dosta zdravstvenih rizika. U takvim usputnim vezama oijačan je rizik od polno prenosivih bolesti, neželjene trudnoće ali i emotivnog rizika.

S obzirom na to da je mozak opijen oksitocinom u trenutku dok smo kraj nekoga ko nam se sviđa, postoji opasnost da krivo protumačimo njegove namere. 

- Čak i ako ne želite ili ne očekujete emocionalnu vezu, se*s se može poigrati vama, pogotovo ako ste žena. Veruje se da visoki nivo testosterona u muškom mozgu blokiraju utjecaj oksitocina, što objašnjava njihovu sposobnost da se upuštaju u intimne odnose bez emocija - pojasnila je dr Berman.

Zato kad sledeći put budete planira uspunu i neobaveznu avanturu pre nego što se upustite u se*s razgovarajte s partnerom o njegovim namerama. Strastima se prepustite samo ako se pokaže da ste vas dvoje na istoj talasnoj dužini i da imate ista očekivanja od ovakvog neobaveznog intimnog odnosa. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)