Sex

DA LI JE G TAČKA KOD ŽENA MIT ILI ZAISTA POSTOJI: Naučnici konačno dali odgvor na pitanje koje zanima sve muškarce (FOTO)

Mnogi nikada nisu pronašli čuvenu zonu na ženskom telu koja podstiče zadovoljstvo.

04.10.2023 22:02

DA LI JE G TAČKA KOD ŽENA MIT ILI ZAISTA POSTOJI: Naučnici konačno dali odgvor na pitanje koje zanima sve muškarce (FOTO)
shutterstock.com

Govoreći o intimnim odnosima, ne možemo a da ne pomenemo čuvenu G tačku koja je mnogim muškarcima ostala misterija. Neki, ma koliko vešti ljubavnici bili, nikad nisu otkrili njenu lokaciju. Upravo ova zona tela pruža višestruko zadovoljstvo i orgazam ženama.

Pojedini muškarci veruju da je u pitanju mit i da G tačka zapravo i ne postoji. Odgovor na ovo pitanje konačno su dali naučnici koji su istražujući intimne odnose došli do interesantnih podataka.

Shutterstock

Da li zaista postoji G tačka ili je to mit

Naime, tim istraživača iz Turske veruje da su pronašli definitivne dokaze o postojanju G tačke, erogene zone koja se nalazi nekoliko centimetara unutar vagine.

Studija, objavljena u Evropskom časopisu za ginekologiju i reproduktivnu biologiju, uključivala je praćenje se*sualne funkcije 89 žena koji su prošli operaciju anteriorne kolporafije, postupak za popravku slabosti prednjeg zida vagine.

Istraživači su otkrili da su, iako su uzbuđenje i libido ostali isti nakon operacije, došlo do značajnog smanjenja intenziteta orgazma, što sugeriše da je G tačka mogla biti oštećena tokom operacije. Bol tokom odnosa takođe se povećao nakon hiruške intervencije.

shutterstock.com

Put do ženskog zadovoljstva

Međutim, važno je napomenuti da postojanje i priroda G tačke ostaju predmeti stalne debate među istraživačima, ali i muškarcima. Neki smatraju da je to produžetak klitorisa, dok drugi tvrde da je to odvojen entitet. Sam termin “G tačka” je takođe sporan, jer je zapravo u pitanju čitava regija pa traže preimenovanje u “G-zonu” zbog njegovih različitih funkcija.

Naučnici koji su sproveli ovu studiju priznaju da su njihovi nalazi preliminarni i da bi bile potrebna dodatna istraživanja kako bi se došlo do preciznih podataka o G tački koja je zaslužna za se*sualno zadovoljstvo kod žena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)