Sex

DA LI VOLITE MISIONARSKU ILI SA STRANE: Poze tokom intimnih odnosa govore sve o vama i partneru, ali i vašoj vezi

Samouverene žene najčešće biraju da budu dominantne ne samo u životu već i u krevetu

03.07.2023 22:00

DA LI VOLITE MISIONARSKU ILI SA STRANE: Poze tokom intimnih odnosa govore sve o vama i partneru, ali i vašoj vezi
Foto: Shuttestock

Intimni odnosi su najintrigantniji deo života svakog para. Stručnjaci tvrde da postoji više od 600 različitih poza u toku intimnog odnosa, ali prosečni parovi se najčešće odlučuje za svega dva do tri poze. Omiljeni položaji koje najčešće praktikujte tokom odnosa govore mnogo više od vašem intimnom životu nego što mislite. 

shutterstock.com

Morate da menjate poze u intimnom odnosu da biste uneli dinamiku u vašu vezu

Misionarska poza

Mnogi smatraju da je ovo najdosadnija poza, ali ako muškarac insistira baš na ovoj pozi to govori o dinamici u vašoj vezi. Ova pozicija da je on šef, da ga ne zanimaju previše potrebe žena koja mora da ga prati kako u krevetu tako i u životu. 

Postoji veliki broj žena koje vole ovu pozu, posebno ukoliko su nesigurne u sebe. Ova poza sakriva njihovo telo od pogleda i samim tim se osećaju prijatnije. 

Dobra vest je da je ta poza udobna i da možete lako da vodite ljubav ispod pokrivača.

Ukoliko često birate ovu pozu znači da ste bliski sa partnerom. Ovaj položaj podrazumeva ljubljenje, što nije karakteristično za parove u čijoj vezi ne postoji ljubav. 

Shutterstock

Misionarska poza je za one koji vole ljubljenje i maženje tokom intimnog odnosa

Dogi stajl

Ova poza će najpre stimulirati G-tačku kod žene, pa su šanse za orgazam veće. Međutim postoje dva razloga zašto se parovi odlučuju na ovu pozu. 

Retko je biraju nesigurni ljubavnici, jer nema kontakta očima, a vaš partner ima pogled na celo vaše telo. To je savršen položaj ukoliko želite da se prepustite fantaziji koja ne uključuje lice vašeg partnera. 

Loša strana ove poze je što je u suštini "životinjska" i nju vole oni koji su vođeni požudom, a ne ljubavlju. Ako stalno birate tu pozu znači da vam je odnos baziran samo na fizičkom zadovoljstvu

U ovoj pozi muškarac je dominantniji i zbog duboke penetracije malo mu treba da dođe do vrhunca. Ukoliko muškarac ovožava ovu pozu to može da ukazuje da je sebičan ljubavnik koji ima probleme sa intimnošću

Shutterstock

Dogi stajl poza je karakteristična zaljubavnike koji su vođeni požudom

Žena na vrhu

Kod ove poze žena vodi glavnu reč a biraju je samopouzdane i pametne žene. Zadovoljstvo muškarca je veliko pa jači pol rado dopušta damama da preuzmu glavu ulogu u krevetu. Ukoliko pripadate ženama koje najviše vole ovu poziciju u intimnim odnosima to znači da ste fam fatal. 

Ova pozicija u krevetu može značiti da u vešoj vezi postoji veliko poverenje a i teško je damama da lažiraju orgazam, jer partner ima pogled na njeno lice. 

U najboljim vezama parovi menjaju dinamiku, a ovaj položaj govori da je žena izuzetno dominantna i da pratner nema mogućnost da pokaže svoju snagu. Može da se oseti nemoćno, što može da utiče na njegovo samopouzdanje. 

shutterstock.com

Ovu pozu biraju samo žene sa puno samopouzdanja

Poza sa strane

Ovaj položaj biraju parovi kojima je romantika važnija od orgazma. Ovo je poza za one koji su senzualni, a žele da prekoče akrobacije u krevetu. 

Ovo je položaj koji karakteriše nežan odnos gde je duži put do završetka, što znači da vaš parner želi da uživate u njegovim rukama.

Ovoj pozi nedostaje požuda i strast pa je retko u prva tru najpopularnija položaja. Zovu je pozom za lenje ljubavnike, ali i one parove kojima intima nije najveći prioritet u vezi. 

unsplash.com

Ukoliko preferirate intiman odnos sa strane znači da vam zadovoljstvo bitnije od završetka

Oralno zadovoljavanje

Ukoliko je ženi penetrativni odnos bolan, a muškarac ima poteškoće sa erekcijom, ovo je dobro rešenje. Ovo je izvrstan način za postizanje orgazma kod muškaraca, ali i kod žena kad se partner spusti tamo dole.   

Mnogo žena i na ovaj način doživljava orgazam i ako takvu vrstu odnosa volite oboje, znači da vam je intimni odnos na visokom nivou i da nemate bilo kakvih predrasuda. Ova poza pokazuje da žena, ili muškarac, uživa u svakom delu tela partnera što je idealno.

Negativna strana se javlja u slučaju odbijanja, ili prisiljavanja na bilo šta i može da dovede do problema sa intimom. Odnos može da postane bezličan ukoliko ste stalno oči u oči sa nečijim genitalijama. 

shutterstock.com

Oralno zadovoljstvo je za parove koji se zaista vole

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)