Sex

EVO KOLIKO JE POTREBNO DA TRAJE INTIMNI ODNOS KAKO BI ŽENE DOŽIVELE VRHUNAC: Jedan podatak porazio je sve muškarce!

Najnovija istraživanja su pokazala da nije baš sve onako kako su pojedini pripadnici jačeg pola verovali.

12.06.2023 20:01

EVO KOLIKO JE POTREBNO DA TRAJE INTIMNI ODNOS KAKO BI ŽENE DOŽIVELE VRHUNAC: Jedan podatak porazio je sve muškarce!
shutterstock.com

Da li ste se ikada zapitali koliko dugo treba da traju vaši intimni odnosi? Dok neki više vole da to bude kraće, drugi uživaju u dugotrajnoj predigri i sporom i dužem intimnom činu. Međutim, stručnjaci u toj oblasti su se nedavno izjasnili po tom pitanju.

Prosečna dužina se*sualnog odnosa traje samo 5,4 minuta, pokazala je studija. Ali koliko dugo ženama zapravo treba da dožive orgazam?

Shutterstock

Pojedini parovi uživaju da im odnosi traju satima, dok su drugi više za kraće varijante 

Dok muškarci lakše doživljavaju uzbuđenje, istraživanja pokazuju da je ženama potrebno oko 20 minuta da se uzbude. Zatim, kada je u pitanju partnerski se*s, pokazalo se da je obično potrebno oko 14-17 minuta da dame dođu do vrhunca, što je značajno kraće nego što je većina pripadnika jačeg pola verovala. Ipak, taj podatak treba istaći uz napomenu da je svaki par drugačiji, te tako ne postoji "pravo" vreme koje je svima potrebno da se opuste i dožive erupciju strasti.

Studija objavljena u Journal of Sexual Medicine bavila se pitanjem upućenim se*sualnim terapeutima, koliko dugo misle da odnos treba da traje. Rečeno im je da različite vremenske okvire kategorišu kao "adekvatne", "prekratke", "preduge" i "poželjne".

Stručni panel je penetrativni vaginalni se*s koji je trajao od 1-2 minuta ocenio "prekratkim". Međutim, naveli su da je se*s koji je trajao od 10-30 minuta bio "predug". Tri do sedam minuta je viđeno kao "adekvatno", dok je sedam do 13 minuta kategorizovano kao "poželjno". Ipak, na kraju su i oni ocenili da će se idealan vremenski okvir za intimnost razlikovati od para do para.

shutterstock.com

Nekima je važna predigra, dok drugi uživaju u samom činu odnosa

Glavna stvar koju treba zapamtiti jeste da mnogo vremena provedeno u vreloj akciji ne znači nužno da ćete se posle toga osećati zadovoljeno.

Eksperti preporučuju otvoren i iskren razgovor sa partnerom o svim potrebama. Zatim možete istražiti šta vam najbolje odgovara kao paru, što može značiti redovne brze igre ili duge sesije predigre. Najvažnije je da se dobro zabavite!

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Мурадин

13.06.2023 11:36

Ја обавезно пре односа укључим тајмер, ништа не препуштам случају...