Sex

OVE POZE MORATE PROBATI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Započnite 2023. u velikom stilu i sa osmehom na licu (FOTO)

Prvi sati godine ne moraju se baš uvek završiti klasičnom zabavom i večerom, zašto ne biste zagrejali atmosferu i ranije u strastvenoj igri sa partnerom?

31.12.2022 19:31

OVE POZE MORATE PROBATI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Započnite 2023. u velikom stilu i sa osmehom na licu (FOTO)
shutterstock.com

Novogodišnjim i Božićnim praznicima se svi raduju, iako neke već hvata i jedan vid praznične depresije zbog očekivanja, trošenja finansija i slično. Međutim, to ne bi trebalo da utiče na naš život barem ne za vreme praznika kada je očekivano da u novu godinu uđemo sa osmehom i zadovoljstvom. Ukoliko ste u poslednje vreme pronalazili izgovore i vadili se na obaveze koje su vas krajem godine sustigle, te niste bili raspoloženi za intimu sa partnerom, zaboravite na to kada su praznici u pitanju. Osim toga, što ovi dani okupljaju porodicu zajedno, to isto važi i za parove koji bi trebalo da se posvete jedno drugom i povežu više nego pre.

Seksualni život mnogih od nas nekada trpi zbog nedostatka vremena, međutim, stručnjaci tvrde da on itekako igra važnu ulogu kako za naše generalno zdravlj,e tako i za mentalno stanje, te raspoloženje. Da veza ne bi zapala u kolotečinu, važno je da oba partnera uvek bdu raspoložena za eksperimentisanje i za neprestana iznenađenja, u suprotnom će veza postati monotona koliko god se voleli. 

Foto: Shutterstock

Fizička intimnost među partnerima stvara dublju vezu

 

Da bi jedna veza bila zdrava, te da bi partneri izradili međusobno poverenje ali srušili i neke svoje nesigurnosti, terbalo bi da uvek rade na polju pronalaženja novih poza koje će sagraditi veću intimnost među njima. 

Pegla poza

Ono što je dogi poza za muškarce, pegla je za žene. Ukoliko niste raspoloženi za akrobacije, ovo je opcija gde zadovoljstvo žene dolazi u prvi plan. Blizina tela u ovoj pozi među partnerima daće veći značaj intimnosti na emotivnom nivou. Žena leži na stomaku kod pegla poze, licem prema dole i podignutim kukovima prema gore, ali blago podignutim.

shutterstock.com

Pegla poza pruža ženi pravo zadovoljstvo te mogućnost da kontroliše situaciju

 

Muškarac leži preko nje a na taj način ima mogućnost da partnerku dodiruje po telu i ljubi po vratu. Oni koji vole da začine stvari, stručnjaci uvek preporučuju neku "prljavu" reč koja će dodatno rasplamsati strasti. Ova poza je savršena za duži seks a sve je u ženinoj kontroli. Savršena je za obostrano postizanje orgazma.

Ljuljaška poza

Kod ove poze muškarac i žena sede na krevetu prebačenih nogu jedno prema drugom, formirajući tako pozu poput ljuljaške ili lotusa. Žena može da obgrli i rukom muškarca a kontakt očima može da intenzivira seksualni čin. Ova poza ne zahteva nikakvu fizičku spremnost ni akrobacije ali je dovoljno "ušuškana" za prazničnu atmosferu. Slična je lotus pozi a ukoliko partneri žele dodatnu ušuškanost mogu se prekriti i ćebetom. 

shutterstock.com

Ljuljaška ili lotus poza daje mogućnost partnerima da ostvare emotivnu povezanost kroz kontakt očima

 

Seks pod tušem

Ukoliko volite zvuk vode i zamagljena vrata tuš kabine, daleko od svih, zajedničko tuširanje kojem sledi i intimnost je odličan način da se pripremite za novu godinu i prazničnu atmosferu. Možete ovo da upražnjavate i nakon praznične noći ukoliko niste umorni. Ništa lepše od blizine partnera pod toplom vodom i deljenja intimnosti na najvišem nivou, kada imate i vi i on pogled na partnerovo telo.

 

Naravno, trebalo bi biti oprezan jer može doći do povreda zbog vode i klizajućeg poda tuš kabine. Međutim, užitak je sigurno zagarantovan ako vas partner pripije uz staklo raširenih ruku.  Stručnjaci smatraju da postoji nešto terapeutsko u zvuku vode na koži dok parite okolinu.

Hot dogi

Hladno vreme ne ostavlja mnogo prostora da stojite na sve četiri noge te na taj način budete u "akciji sa svojim partnerom a i drži vas dalje od partnera što, složićete se, ne želite u hladnim danima. Umesto toga hot dogi je uvek dobrodošao, naročito omiljen muškarcima. Ništa bolje od bliskog kontakta sa partnerom na ovaj način kada on ima pod konrolom celu situaciju dok ste vi na kolenima ispred. Ovo će vas dodatno ušuškati a vi ćete odrediti tempo svojim položajem i kretanjem u toku seksa.

Tango poza

Ako ste gledali nekoga dok pleše tango videli ste o kako zavodljivom plesu je reč, dok muškarac ne ispušta ženu iz naručja a on ga obgrljuje nogama. Ova poza je nalik toj, ukoliko želite da stojite ili ste u zanosnom plesu koji je započeo nekim dobrim vinom, rasplamsaćete partnerovu maštu podizanjem jedne noge, dok vas on drži za tu nogu, a vi se za njega pridržavate obavijenom rukom na njegovom vratu. Na taj način on ima mogućnost da stvori jaču bliskost sa vama i da pružite jedno drugom užitak na najvišem nivou.

shutterstock.com

Poza koja više sliči plesu, pruža užitak i ženi i muškarcu te podiže intimnost na viši nivo

 

Misionarska poza

Nekada je klasika najbolja, tvrde stručnjaci. Ako želite da začinite stvari to možete izvesti na tepihu pored kamina ili na krevetu sasvim svejedno. Muškarac iznad vas i vi koji se prepuštate zadovoljstvu je najlepši način da započnete novu godinu, uspostavljajući komunikaciju očima. Stručnjaci napominju da topla sangrija ili kuvano vino mogu dodatno rasplamsati strasti ispod čaršava ili neki afrodizijak koji volite od slatkiša i slično. Dajte mašti na volju!

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)