Sex

ŽENE PRIZNALE KOLIKO ČESTO DOŽIVLJAVAJU VRHUNAC! Ova statistika će vas potpuno zapanjiti!

Za razliku od muškaraca kod kojih se skoro svaki odnos završi uz doživljavanje vrhunca, kod žena je situacija potpuno drugačija.

11.10.2022 22:00

ŽENE PRIZNALE KOLIKO ČESTO DOŽIVLJAVAJU VRHUNAC! Ova statistika će vas potpuno zapanjiti!
pexels.com

Ženska seksualnost je oduvek bila predmet rasprave. Stručnjaci su proučavali načine na koje dame dolaze do vrhunca i došli su do rezultata da žene u toku odnosa dolaze do orgazma  u 39 odsto  dok je kod muškaraca to čak 91 odsto. Eksperti su mišljenja da žene u najvećem procentu doživaljavaju klitorisni orgazam, zbog čega u toku samog odnosa sa partnerom on može da izostane.

- Muškarcima je bitno da i njihova partnerka dođe do vrhunca. Ukoliko to izostane, smatraju da nisu previše seksualno interesantni, međutim, to nije tačno. Ženama je pored samog odnosa potrebna dodatna stimulacija klitorisa kako bi do ograzma uopšte došlo. Najbolje je da masturbiraju kod kuće, tako će najlakše doći do saznanja šta im odgovara, a šta ne - stav je seksualnih eksperata.

shutterstock.com

Kod žena može orgazam da izostane

Mastrurbacija je najbolji put do ženskog orgazma i žene bi trebalo da porade na svojoj erogenoj zoni.

- Kod heteroseksualnih parova žene su te koje ređe iskuse orgazme. Gledanje erotskih filmova se preporučuje kao dobra uvertira. Dame mogu same  da gledaju filmove ili u društvu parnera. Seksualna pomagala su uvek dobrodošla, gde je na prvom mestu vibrator. Zbog pulsiranja vibrator je idealan. Tek kada same saznaju šta im najviše odgovara žene mogu to i da realizuju sa partnerom - tvrde seksolozi.

Komunikacija je veoma bitna u vezi i u krevetu. Da biste bili uspešni u seksu neophodno je da kažete vašem partneru sve što vam je na pameti. Bezobrazne reči rasplamsavaju maštu muškaraca i zato se žene ne bi trebalo ustručavati kada su im bezobrazluci na pameti.

shutterstock.com

Slobodno pretočite maštarije u reči

- Ljudi nisu svesni da je komunikacija i u seksu najbitnija. Sve ono što volite da vam partner radi, slobodno mu i recite. To će dodatno začiniti hemiju između vas i učiniti seks uzbudljivijim, pa sam vrhunac ne bi trebalo da izostane - objašnjavaju eksperti za muško-ženske odnose.

Stid kao opcija ne bi trebalo uopšte da stoji na putu do vašeg orgazma.

- Važno je da razgovarate sa partnerom o sopstvenim željama i potrebama bez ikakve stidljivosti jer zaista nema čega da se stidite. Seks je normalan deo života. S druge strane, momci često ističu da zapravo vole da znaju šta uzbuđuje njihovu partnerku i priznaju da ih iskren razgovor o tome uzbuđuje. Mnogi od njih su čak i zahvalni kada žena otkrije svoju potrebu za stimulacijom klitorisa. Zato, recite svom partneru šta volite i želite. Znajte i da ono što je jednoj ženi potrebno za uzbuđenje ne mora nužno da funkcioniše i za drugu. Sve je individualno, pa slušajte svoje telo i njegove potrebe i otvoreno komunicirajte sa svojim muškarcem o tome - prenosi Psichology Today.

shutterstock.com

Samozadovoljavanje osnov dobrog orgazma kod žena

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)