Roditeljstvo

DA ZASPI ZA SEKUND: Mama otkrila ultimativni savet za uspavljivanje dece

Vaš mališan se čitavo veče vrpolji i ne želi da zaspi, a možda ste i vi na "ivici živaca". Uspavljivanje vam se čini kao posebna disciplina, ali potrebno je svega par koraka da oni zaspu. Stručnjakinja za razvoj dece Mejsi Sep daje savet.

31.05.2022 09:00

DA ZASPI ZA SEKUND: Mama otkrila ultimativni savet za uspavljivanje dece
shutterstock.com

Samo roditelji znaju kolika muka može biti sa decom dok ih uspavljuju, jer mnogi mališani nemaju naviku brzo da zaspu. Oni iz dana u dan traže načine da skrate sebi ovu muku, ali im baš i ne ide to od ruke. Međutim, sada oni mogu da odahnu, jer se na društvenim mrežama pojavio trik koji specijalista za razvoj dece i učiteljica poznata kao Mejsi, deli sa roditeljima i tvrdi da je uspavljivanje dece nikad lakše, samo tajna leži u jednom triku.

Ona navodi da je sva filozofija uspavljivanja u dva jednostava koraka. Prvi je staviti dete u krevet, ali mu nikako ne naglašavati da mora na spavanje. Na taj način ćete izbeći vrpoljenje i vrištanje kao i negodovanje. Ona je rekla da je to radila kao dadilja sa decom i da se trik pokazao delotvornim.

 

 

Mejsi  kaže da će deca na sve moguće načine pokušavati da izbegnu spavanje, da odu po vodu, u toalet ali ako im pristupite na pravi način, poslušaće vas na kraju.

„Moraš samo da ležiš ovde, ne moraš spavati. Ja ću ti čitati priče.“ savetovala je ona roditeljima da kažu svojim klincima.

Drugi trik je u čitanju. Zapravo, ne u tome šta čitate deci, već u načinu kako čitate. U tome leži magičan trik, ističe ova žena. Ona je savetovala roditeljima da treba tihim, monotonim tonom čitati priče deci koji je najsličniji onom koji koriste vodiči za meditaciju na Jutjubu. Ona kaže da na ovaj način praktično hipnotišete svoje dete. Poenta je u razvlačenju svake naredne reči koju izgovarate tihim tonom i u tome je ceo trik.

Video je bio  preplavljen komentarima oduševljenja i mnogi su ovoj mami zahvalili za savet jer im je pomogla u jednoj od najtežih roditeljskih obaveza.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)