Roditeljstvo

POBACALA SAM SVE SLATKIŠE SVEKRA I SVEKRVE! Ova majka šokirala je internet priznanjem: Izbacila sam ih iz kuće iz jednog razloga!

Roditeljstvo je komplikovan proces, a može da bude i još složeniji ako se roditelji baš i ne slažu sa bakama i dekama oko modela odgoja mališana.

26.04.2022 19:00

POBACALA SAM SVE SLATKIŠE SVEKRA I SVEKRVE! Ova majka šokirala je internet priznanjem: Izbacila sam ih iz kuće iz jednog razloga!
tiktok/printscreen-rawmotherhood

Način na koji vaspitavate svoju decu zavisi od mnogo faktora. Vaše lično kućno vaspitanje, odgoj vašeg partnera i lična ubeđenja imaju veliku ulogu u tome kakav ćete roditelj biti. Alternativne metode odgoja dece su sve više u usponu, a portal Srećna Republika vam donosi priču o jednoj od njih.

Naime, ako ste u poslednjih par godina čuli izraz “hrskava mama” i nekoga polgedali čudno zbog toga, to je sasvim razumljivo. Ova metoda podizanja i vaspitavanja dece baš i nije rasprostranjena na našem podneblju, ali je zato poprilično česta u Americi.

Radi se o roditeljima kojo svojoj deci ne daju nikakvu termički obrađenu hranu, uglavno su vegani i ne kozumiraju namirnice koje sadrže veštačke boje i konzervanse. Isti taj model ponašanja prenose na svoju decu od rođenja.

Ispovest upravo jedne takve majke je zapalila društvenu mrežu TikTok. Radi se o mami po imenu Džordan, koja na svom kanalu “rawmotherhood” deli neke poprilično kontroverzne stavove.

Striktna pravila

Naime, ona ne dozvoljava da joj bilo ko u kuću unese mobilni telefon, njena deca nikada ne dobijaju poklone, veruje da ptice nisu stvarne i naravno svojoj deci ne dozvoljava da konzumiraju bilo šta osim sirove veganske hrane. Ukoliko vas je ovo nije dovoljno zbunilo, spremite se za konfuziju veka.

Poslednja u nizu njenih dogodovština se odigrala tokom Uskrsa, kada su njoj i njenoj porodici u posetu došli svekar i svekrva i deci doneli korpu punu uskršnjih slatkiša. Ona je prvo od njih zahtevala da mobilne telephone ostave van kuće, a kada je videla korpe pune slatkiša, poludela je od besa.

E onda je rešila da im očita lekciju i rekla im da na prvom mestu njena deca ne dobijaju nikakve poklone, nikada, i da pored toga ne donose u njihovu kuću GMO hranu poput slatiša, koji su prepuni veštačkih boja.

Takođe im je nabila na nos to da je prvo pravilo “hrskavih” mama da nikada ne dozvoljavaju konzumiranje veštački obojene hrane. Nakon toga je sve te slatkiše izbacila napolje, zajedno sa svekrom i svekrvom i poručila im da se ne dolaze više u njenu kuću dok ne shvate njen stil života i odgoja dece.

Ipak, njen skandalozni monolog dok u jednoj ruci drži bebu je pao u drugi plan onog trenutka kada su fanovi mogli da zapaze da su joj usta skroz plava. E, tek tada im ništa više nije bilo jasno, da li se šali ili govori iskreno.

Kritike sa svih strana

Mnogi su je kritikovali, ostavljali komentare da je to što ona radi zapostavljanje i zlostavljanje dece, da nema pravo da svađa svog supruga sa roditeljima, kao i da je surovo od nje što deci brani poklone, na šta je ona rekla da im pokloni nisu dozvoljeni jer su vegani?! Neki su je čak i pitali zašto su joj usta plava, ona je vrlo skromno odgovorila da je jela borovnice.


Neki malo promućurniji fanovi su pak prozreli njenu mudru satiru zaključivši da mora da dozvoljava mobilne telefone u kući, jer se upravo snima uz pomoć jednog i nalazi se u zatvorenoj prostoriji. Džordan nije odgovorila na to, samo je ostavljala kriptične emotikone, pa se ne zna pouzdano da li se radi o parodiji ili istini.

U svakom slučaju, uspela je da privuče pažnju na sebe, budući da snimci na njenom profilu imaju skoro 42 hiljade lajkova i dokazuju da TikTok možda i nije najsmislenije mesto na Internetu, ali je svakako izvor dobre zabave.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)