Verujete li u ovo?

ROBOT MAMA: Njena trudnoća bezbednija je za dete nego ljudska!

Kineski naučnici su razvili novu tehnologiju u robotici koja bi omogućila da beba raste u robotu!

09.02.2022 21:10

ROBOT MAMA: Njena trudnoća bezbednija je za dete nego ljudska!
pexels.com

Razvoj tehnologije i veštačke inteligencije u 21. veku postao je deo svakodnevnice. Tehnološki razvoj veoma je medijski propraćen i često čujemo da se nešto bitno desilo u razvoju tehnologije, ali najnovije dostignuće kineskih naučnika ostavilo je svet u pravom šoku. 

Naime, oni su otkrili način da se robot stara o embrionu, naziv ranu fazu razvoja deteta u trudnoći, koji bi prema svim parametrima do sada bio mnogo bolji nego prirodni način. Prema njihovom mišljenju robot bi trebalo da omogući da se dete bolje razvija tokom perioda trudnoće.

Mame roboti omogućile bi detaljno praćenje razvoja, hranjenja i telesne temperature i dostupnosti vazduha za dete i realnom vremenu, što bi moglo omogućiti bolju negu embriona i samim tim bolji razvitak. Sa druge strane ovo bi moglo dovesti i do toga da se razvoj deteta lakše prati, a samim tim i da se dođe do saznanja o nastanku bolesti koje su uzrokovane genetičkim poremećajem poput Daunovog sindroma. 

Do sada je potvrđeno da robot može da dovede do pravog razvitka majmuna od trenutka nastanka zigota, ali ispitivanja na ljudima trenutno nisu dozvoljena i pitanje da li će ikada biti s obzirom na to da takva ispitivanja ne bi bila etička, ali u slučaju da se ipak dozvole ispitivanja, ovo bi zaista moglo biti revolucionarno otkriće.

Komentari (0)