Roditeljstvo

OVU PRELEPU DEVOJČICU JE ODBILO 20 PORODICA: Čak ni majka nije mogla da je podnese zbog ovoga, ali njemu nije smetalo!

"Kada sam je upoznao, znao sam da je ona ta koju sam čekao!"

30.08.2024 19:45

OVU PRELEPU DEVOJČICU JE ODBILO 20 PORODICA: Čak ni majka nije mogla da je podnese zbog ovoga, ali njemu nije smetalo!
instagram-trapaluca

Luka Trapanese, italijanski katolik i samac, izazvao je veliko interesovanje javnosti svojim neobičnim životnim putem. Nakon što je više od 20 porodica odbilo da usvoji bebu sa Daunovim sindromom, on je odlučio da otvori svoje srce i dom za malu Albu, koja je tada imala mesec dana.

- Alba je potpuno promenila moj život. Sada se sve vrti oko nje. Donela mi je sreću i osećaj ispunjenosti. Ponosan sam što sam njen otac - rekao je brižni otac za medije. 

Trapanese je dobro poznat u Italiji, često učestvujući u televizijskim emisijama i javnim debatama, gde se suočava sa predrasudama prema homose*uslanim muškarcima koji žele da usvoje decu. Iako koristi ove prilike da pokrene važne razgovore, insistira na tome da njegova odluka da usvoji devojčicu sa posebnim potrebama nema nikakve veze sa razbijanjem društvenih normi.

 

 

- Moja želja da postanem otac i usvojim Albu nije bila vođena željom da razbijem stereotipe. Samo sam želeo porodicu, a kada sam upoznao Albu, znao sam da je ona ta koju sam čekao - objasnio jeon.

Luka je iz prve ruke znao koliko je teško živeti sa bolešću, jer je njegov najbolji prijatelj iz detinjstva imao rak. 

- Kada sam imao 14 godina, moj najbolji prijatelj Dijego saznao je da ima terminalni rak. Odlazio sam sa njim u bolnicu, pomagao mu oko domaćih zadataka i uvek sam bio tu za njega. Dijegova smrt mi je donela duboku svest o tome šta znači živeti sa bolešću - prisetio se Trapanese.

Ovo iskustvo ga je inspirisalo da se posveti pomaganju drugima. Počeo je da volontira u crkvi u Napulju, gde je pomagao teško bolesnim osobama i deci sa invaliditetom.

 

 

U ranim dvadesetim godinama, Trapanese je ušao u katolički seminar sa namerom da postane sveštenik. Međutim, njegov život je krenuo drugačijim putem kada se zaljubio i odlučio da osnuje dobrotvornu organizaciju koja pomaže osobama sa invaliditetom. Nakon prekida dugogodišnje veze, odlučio je da nastavi svoj san o očinstvu kao samac.

Kada je Italija promenila zakon i omogućila samohranim roditeljima da usvoje decu, bio je među prvim kandidatima. 

- U julu 2017. godine dobio sam poziv iz suda. Rekli su mi da imaju devojčicu za mene. Zove se Alba i imala je 30 dana. Imala je Daunov sindrom i odbila ju je biološka majka. Odbilo ju je i više od 20 porodica, ali ne i ja - rekao je.

 

 

Trapanese je odmah prihvatio Albu i odveo je u svoju porodičnu kuću na selu kako bi proveo prve dane sa njom u miru i stvorio posebnu vezu. 

- To su bili najslađi trenuci. Alba ima veoma jaku ličnost i ponekad može biti veoma tvrdoglava. Volela bi da se igra, jede i pleše ceo dan. Voli da bude sa drugim ljudima, pa je vodim u šetnje u parku, u muzej, a ponekad je čak vodim i na posao sa sobom. Ona to obožava. Ona nikada nije bila moj drugi izbor zato što ima zdravstveno stanje. Želeo sam da bude moja ćerka. Sada vidim budućnost za sebe. Provešću ostatak svog života sa detetom koje volim i zajedno ćemo raditi toliko neverovatnih stvari - zaključuje on.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)