Roditeljstvo

SCENA KOJA JE RASPLAKALA MILIONE LJUDI: Tata u invalidskim kolicima rešio je da obraduje ćerke, ono što je uradio sve je ostavilo bez reči! (FOTO+VIDEO)

Video je pregledan je milion puta i osvojio srce gledalaca širom sveta.

19.12.2023 11:00

SCENA KOJA JE RASPLAKALA MILIONE LJUDI: Tata u invalidskim kolicima rešio je da obraduje ćerke, ono što je uradio sve je ostavilo bez reči! (FOTO+VIDEO)
Instagram-thewheelchairdad

Snimak koji je pregledan više miliona puta na Instagramu izazvao je salve emocija korisnika društvenih mreža. Jerdan tata koji je već 10 godina paralizovan i u invalidskim kolicima uspeo je sam bez pomoći majstora da napravi sobu iz snova za svoje tri mlađe ćerke. Iako je paralizovan od struka na dole to ga nije sprečilo da se sasvim sam penje i spušta merdevinama. On nije dozvolio da ga njegovo stanje obeshrabri. Umesto toga, odlučio je da ljubavlju i predanošću stvori nešto posebno za svoje tri mezimice. 

Iako je fizički ograničen svojim invaliditetom njegov duh ne zna za granice. Sa osmehom na licu i srcem punim ljubavi, počeo je s radom. Porodični prijatelji i komšije pridružili su se projektu, nudeći pomoć i podršku, iako je većinu posla tata uradio sam. Od praznog prostora punog radnog materijala, soba je postala mesto gde su se osećale sve boje ljubavi. 

 

 

Kako je u opisu video snimka objasnila njegova supruga i mama devojčica njihove tri ćerkice spavale su na dušecima po podu jer nisu imale ni krevet. Kako se približilo vreme praznika, shvatili su da nemaju prostora gde da stave ni jelku. A, onda je tata iako invalid rešio da da sve od sebe kako bi devojčicama napravio sobu o kakvoj su oduvek maštale.

 

Ovaj par ima čak šestoro dece, a budući da tri najmlađe devojčice nisu imale svoj kutak, tata je rešio da ih iznenadi. Soba je u vidu velikog bračnog kreveta za bliznakinje, a odmah do njih je krevet za još jednu devojčicu. To nije sve, cela soba je u vidu igraonice, tako da je moguće popeti se na sprat, iznad kreveta gde je zasebna prostorija. Zidovi su prekriveni belim tapetama sa motivima cveća, a svaka stvar u sobi nosila je pečat očeve pažnje i posvećenosti.

 

 

Otac je posebno vodio računa o svakom detalju. Soba je odisala toplinom i sigurnošću, kao da je svaki komad nameštaja bio simbol neizmerne ljubavi ovog čoveka. Kako su primetili mnogi na društvenim mrežama otac nije dozvolio da ga obeshrabri invaliditet a svoj hendikep je pretvorio u snagu, gradeći nešto divno za svoju porodicu. Soba iz snova postala je simbol ljubavi koja nema granica. Kada su devojčice prvi put ušle u svoju novu sobu, oči su im zablistale od radosti. Bio je to prostor gde su mogle sanjariti, smejati se, deliti tajne i graditi uspomene, kojih će očigledno biti puno. 

 

 

Snimak je samo na Instagramu dobio blizu 3 miliona sviđanja, dok su se komentari ređali.

- Živim potpuno isti život. Svaki dan idem u radionicu, ali kolica su moje noge. Ne dozvoljam da me to uspori i nikada to ne koristim kao izgovor. Istina je da sam korisniji i srećniji sada nego dok niasm bio u kolicima. Bog mi je pomogao da nađem način da budem koristan i srećan - napisao je jedan pratilac koji očigledno ima slična iskustva.

- Paralizovan? Možda samo po definiciji, ali ovaj čovek je sve sem toga i zato mu skidam kapu!

- Malo crnog humora, ali ovaj čovek je mnogo spretniji od mene koji nisam u kolicima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)