Roditeljstvo

BIRALI SU IME ZA DETE, A ON JE IGRAO IGRICU I DOVIKNUO TU REČ: Oduševili su se i bebu nazvali tako, a on sad nema hrabrosti da im kaže šta to u stvari znači!

Ujak novorođenčeta "odgovoran" je za ime koje je dobio njegov sestric, a koje će mališana, kako on sad tvrdi, obeležiti do kraja života.

17.04.2023 14:01

BIRALI SU IME ZA DETE, A ON JE IGRAO IGRICU I DOVIKNUO TU REČ: Oduševili su se i bebu nazvali tako, a on sad nema hrabrosti da im kaže šta to u stvari znači!
shutterstock.com

Davanje imena deci nije jednostavan zadatak. Većina roditelja se trudi da njihov mališan dobije neobično internacionalno ime. Međutim, poslednjih godina u modi su i neobična imena u čemu prednjače holivudske zvezde koje svoju decu zovu Epl (jabuka), Vilou, Samer (leto) ili Sajan (eng. Ciyan). Tako je bivša srpska snajka i top-model Adrijana Lima nazvala svog sina, a tata bebe i producent Andrea Lamersa nije imao ništa protiv.

Međutim, kako je ispričao jedan mladić na Reditu, on je kriv što je njegova sestra svom sinu dala ime po liku iz animirane serije Pokemon.

Shutterstock

Mališa ni ne sluti kakvo je ime dobio

Pokemon pokloni za bebu

Sve je počelo kad je njegova sestra na porodičnom slavlju povodom rođenja sina zamolila rodbinu i prijatelje da predlože ime za njenog sina.

- Njen uslov je bio da ime počinje na slovo Z. Ja sam jednim uvom slušao šta pričaju dok sam igrao Pokemone. Imena su se ređala i u tom trenutku sam ja uhvatio Zaciana brzom loptom. Uzviknuo sam Zacian srećan što sam ga uhvatio i u šali rekao kako je to kul ime i u prevodu sa japanskog znači mač. Da stvar bude gora to ime se dopalo mojoj sestri, pa je odlučila da tako nazove sina – iskren je ujak.

Kasnije se ispostavilo da Zacian uopšte ne znači mač, već da nema apsolutno nikakvo značenje, ali on nije imao srca da to prizna sestri.

- Sad stalno dobijamo Pokemone kao igračke za bebu. Mene grize savest jer je sve to moja greška, a moj nesrećni sestrić moraće da nosi to ime do kraja života – napisao je ujak bebe.

Foto: Shutterstock

Roditelji iz Holivuda prednjače kad su u pitanju neobična imena za njihovu decu

Urnebesni komentari

Usledili su urnebesni komentari na njegovu objavu.

- Dobro je da nisi uzviknuo Pikaču, mališa bi dobio to ime - 

- Kad sam imala 13 godina moja mama je ostala trudna sa mojim bratom. Pitala me je za ime i ja sam u šali predložila Džor el, kako se zvao Supermenov tata. Mama je mom bratu zaista i dala to ime i danas 23 godine kasnije on se i dalje tako zove i obožava svoje ime - 

- Ma super je to samo da se ne zove Crv ili nešto slično – bili su samo neki od komentara na post ovog mladića na Reditu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)