Ispovesti

OVA ŽENA JE DOBITNICA LOTOA, ALI ZAPREPASTIĆE VAS ŠTA JE URADILA S NOVCEM! Pola sveta zadivila, a pola šokirala!

Frensis Konoli je osvojila 137 miliona evra i odlučila da na veoma poseban način uloži veliki deo tog iznosa.

30.04.2022 11:05

OVA ŽENA JE DOBITNICA LOTOA, ALI ZAPREPASTIĆE VAS ŠTA JE URADILA S NOVCEM! Pola sveta zadivila, a pola šokirala!
Pixabay.com

Ukoliko bi bilo ko od nas ulovio zlatnu ribicu, sigurni smo da bi želja za novcem bila bar treća po redu.

Upravo to se desilo Frensis Konoli (55) iz Irske i njenom suprugu Patriku (57) koji su godinama igrali loto ne bi li ostvarili želju da osvoje prvu nagradu. I to im se na kraju i dogodilo 2019. godine kada je vremešni par osvojio na lutriji “Euromilions” neverovatnih 137 miliona evra. 

Prntscrn/YouTube

Konolijevi slavili dobitak na lutriji

Život u znaku pomoći

Ova žena je bivša socijalna radnica i učiteljica koja je tokom celog života pomagala drugima i nikada nije očekivala da će joj bilo šta “pasti s neba”. Ipak, čini se da joj se upravo to desilo.

Ona je još kao studentkinja volontirala u Hitnoj pomoći i odgovarala je na telefonske pozive osoba obolelih od side. Osećaj pomaganja drugima još tada joj se, kako je govorila, zavukao pod kožu i nikada kasnije je nije napustio.

Zato je pola osvojene sume u startu dala porodici, prijateljima i dobrotvornim organizacijama.

- Ionako bih bila milionerka. Osvajanje ogromne količine novca može da promeni život, ali ne menja ličnost. Ako si glup pre nego što dobiješ toliki novac, bićeš glup i posle - rekla je Konolijeva, a preneo bbc.co.uk.

Humani milioneri

Ta bivša socijalna radnica i učiteljica osnovala je dve dobrotvorne fondacije - jednu nazvanu po njenoj pokojnoj majci Ketlin Grejem i “PFC Trust”, koji podržava lokalne mlade negovatelje, starije ljude i izbeglice u njenom rodnom gradu.

Frensis i pored miliona evra, nastavlja da pomaže svima kojima je pomoć neophodna, bilo u vidu medicinske nege, zaposlenja ili bilo čega trećeg. Zato ne čudi što je u startu s mužem uložila polovinu novca u dobrotvorne organizacije.

Najveći lični trošak Frenisis i Patrika bila je kuća sa šest spavaćih soba u skromnom naselju, dok gospodin Konoli vozi polovan automobil Aston Martin.

Zavisna od pomaganja drugima

Frenisis Konoli ne odustaje od stava da je ludost trošiti novac na luksuzne stvari kao što su jahte ili preskupe turističke destinacije.

- Kada čujem da je neko potrošio 30.000 evra na bocu šampanjca, istog trenutka pomislim da je taj novac mogao da pomogne nekoj nezbrinutoj mladoj osobi da kupi kuću - istakla je Konolijeva.

Ona ne krije da se oseća da je u potpunosti “navučena” na pomaganje ljudima, navodeći da se jedino tako oseća živom i društveno-korisnom.

Prntscrn/YouTube

Frensis Konoli, dobitnica lutrije

Na pitanje šta joj stvara poseban osećaj sreće, rekla je da je to pomaganje drugima. 

- To sam radila ceo svoj život! Da imam bilo kakav savet za narednog pobednika... Rekla bih da novac oslobađa da budeš osoba kakva zaista želiš da budeš. Osećaj radosti kada znaš da si pomogao nekome je nezamisliv, to je osmeh sa kojim svakodnevno ležem i budim se - odgovorila je ta humana žena koju mnogi ljudi nisu nisu razumeli. 

Bilo je čak i onih koji su naveli kako je njen potez neshvatljiv, pa čak možda i isfoliran, ali je ipak većina podržava i izražava divljenje zbog njenih dela.   

BONUS VIDEO:

Komentari (0)