Ispovesti

FUDBALER BIO MRTAV 17 MINUTA, LEKARI HTELI DA MU ISKLJUČE APARATE! A onda se dogodilo čudo!

Bruklin Pikman je sa svega 20 godina preživeo nešto što je teško zamisliti i mnogo starijim osobama koje imaju problema sa srcem.

27.04.2022 09:05

FUDBALER BIO MRTAV 17 MINUTA, LEKARI HTELI DA MU ISKLJUČE APARATE! A onda se dogodilo čudo!
Prntscrn/YouTube

Britanac Bruklin Pikman (20) je mladi fudbaler kome je život bio ugrožen pošto je došlo do problema sa njegovim srcem.

On je hitno prevezen u bolnicu na operaciju koja je trajala punih 19 sati, a usled komplikacija koje niko nije očekivao, taj naizgled zdrav momak pun života i sportista bio je klinički mrtav čak 17 minuta.

Iako su doktori dali sve od sebe, njegovoj porodici saopštene su najgore prognoze - da razmišljaju da ga isključe sa aparata koji ga održavaju u veštačkoj komi i vegetativnom životu nakon što su pojedini organi prestali da mu funkcionišu.

Međutim, tada se dogodilo čudo. Pikman se više puta nakratko budio iz kome, a zatim opet "umirao", da bi na kraju ipak uspeo da pobedi smrt. 

Uoči Božića ove godine on se probudio iz veštačkog sna u kom su ga držali u bolnici i bio je spreman da krene kući. Međutim, lekari su znali da njegovo srce svakako ne može dugo da izdrži, te da mu je potrebna hitna transplantacija. 

Nadu da će konačno moći da živi u skladu sa svojim godinama, ulile su mu reči iz bolnice da ga njegovo novo srce čeka. Međuim, tek tada je počela njegova najvažnija bitka.  

Pošto nije bio siguran da li će njegovo novo srce podjednako da voli njegovu devojku Eli Spenser (18), on ju je zaprosio pre operacije, a britanski mediji su taj trenutak preneli kao jedan od najemotivnijih poslednjjih meseci.  

- Osmehivao se kada sam na prosidbu odgovorila: "Da!" Postao je jako uplašen posle prve operacije. Znam koliko mu teška intervencija sleduje, i hoću da zna da sam tu za njega do kraja - rekla je Eli, a preneo portal "The Sun".

Transpolatacija srca prošla je dobro i Bruklin se u potpunosti oporavio.

- Na sreću moje novo srce voli Eli podjednako kao i staro! To je fantastično! Uveliko planiramo venčanje, i biću prezadovoljan kada ona konačno postane moja žena - rekao je oduševljeni mladić.

Čini se da je upravo ljubav spasla život fudbalera, zaključili su britanski portali, naglasivši kako se svi nadaju da se mladom paru smeši divna zajednička budućnost.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)