Ispovesti

DOBILA JE NOVOGODIŠNJI POKLON OD ŠEFA, KADA GA JE OTVORILA OSTALA JE U ŠOKU: " Kakav drzak potez" (FOTO)

Nije znala kako da reaguje posle ove neprijatne situacije.

24.12.2023 19:15

DOBILA JE NOVOGODIŠNJI POKLON OD ŠEFA, KADA GA JE OTVORILA OSTALA JE U ŠOKU: " Kakav drzak potez" (FOTO)
shutterstock.com

Poslednji dani u godini osim uzbuđenja donose i stres jer svi žure da pred praznike završe sav posao. Brojne firme organizuju u proslave kako bi se radnici u tim danima malo opustili i proslavili uspehe postignute tokom prethodnih meseci. Neretko direktori odluče da zaslužnim radnicima i dodele neke poklone u znak zahvalnosti za trud i posvećenost. 

To su uglavnom neki vaučeri, pokloni za decu ili drugi simbolični darovi kojima bi im pokazali da vrednuju njihovo zalaganje. Jedna devojka je u ispovesti ispričala detalje neprijatne situacije koju je doživela sa svojim šefom. Naime, nakon što se obradovala poklonu, kada ga je otvorila ova euforija je splasnula.

shutterstock.com

Devojka je smatrala da zaslužuje poklon za svoj rad ali ne onakav kakav je dobila

 

NEPRIKLADAN POKLON ILI GREŠKA ASISTENTA?

Na prvi pogled, situacija u kojoj vam šef poklanja provokativni donji veš može izgledati kao uvredljiva, ali pre nego što donesete odluku o tome kako reagovati, razmislite o mogućim scenarijima. Da li je zaista reč o grešci asistenta ili postoji nešto više iza ovog poklona? Bez obzira na to, važno je da razgovarate sa svojim šefom i izrazite svoje osećaje u vezi sa ovom situacijom. Možda je došlo do nesporazuma, ali ukoliko se neprijatnost nastavi, možda će biti potrebno preduzeti dalje korake.

- Moj šef, koji je bio prilično pažljiv prema meni, dao mi je donji veš kao božićni poklon. Kada sam izrazila bes, rekao je da je to greška njegovog asistenta i da je to bilo za njegovu ženu. Da mu verujem, ili da eskaliram ovo? - upitala se ova radnica u ispovesti za Njujork post.

Pitanje ove devojke izazvalo je buru na internetu, te je usledila prava debata.

- Uh, ako želite da mu date poslednju šansu pre nego što krenete dalje, dajte svom šefu dar milosti ove praznične sezone.

- Jasno stavite do znanja da bi ovo bilo neprihvatljivo kršenje profesionalnog ponašanja da ovo nije bila greška i pogledajte da li je pažnja koju vam daje u budućnosti profesionalnija. 

- Mislim da vas testira.

- Kakav drzak potez - samo su neki od komentara.
 

Ukoliko se suočavate sa sličnim problemima na poslu, važno je da pronađete način da se izrazite i da iznesete svoje osećaje. Otvoren dijalog sa poslodavcem može dovesti do boljeg razumevanja situacije i možda čak do pronalaska alternativnih rešenja, poput dodatnog slobodnog vremena kao vidu priznanja za naporan rad koji ste uložili.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)