Ispovesti

OTIŠLA JE U TERETANU DA VEŽBA A ONDA DOŽIVELA PAKAO: Šarlot progovorila o maltretiranju od kojeg prolazi jeza (FOTO)

Ispovest žene koja je doživela neprijatno i zabrinjavajuće iskustvo tokom odlaska u fintes centar pokrenula je brojne druge žene da progovore o ovoj temi.

09.03.2023 16:00

OTIŠLA JE U TERETANU DA VEŽBA A ONDA DOŽIVELA PAKAO: Šarlot progovorila o maltretiranju od kojeg prolazi jeza (FOTO)
shutterstock.com

Godinama unazad teretane više nisu mesto rezervisano samo za muškarce koji žele da ojačaju svoje mišiće. Paralelno sa njima žene su sve više počele da na ovaj način brinu o svom telu, a mešoviti fitnes centri da niču maltene u svakoj ulici. To je nažalost dovelo do niza neprijatnosti i čak veoma zabrinjavajućih scena koje priživljavaju dame, a jedna od njih je i britanska Šarlot Gordon. Ona je za medije progovorila o napadima koje je nedeljama proživljavala od muškarca koji vežba u istoj teretani kao i ona.

Šarlot Gordon je koristila traku za trčanje u teretani, sa slušalicama, kada ju je napao muškarac koji je posetio teretanu. Na trenutak, prišao joj je iza leđa, prišao mašini, gurnuo je uz nju i poljubio je u rame.

- Rekao je: "Dobro jutro!" kao da je to sasvim normalno ponašanje. Bila sam apsolutno zapanjena. Nisam znala šta da radim ili kažem. Otišao je dok sam ja pogledala oko sebe da vidim da li je još neko video šta se dogodilo ali bilo je teško reći. Nisam mogla da verujem - kaže Šarlot četrdesetčetvorogodišnja udata majka dvoje dece, koja radi u obrazovanju za mentalno zdravlje. 

Šarlot se vratila u svoj dom u Borehamvudu, u Hertfordširu, osećajući se potreseno.

- Čovek o kome je reč uvek mi je pravio probleme u teretani. Kada idem u teretanu, samo želim da vežbam - kaže ona, a prenosi Dejli Mejl.

 

 

Kako Šarlot tvrdi, nije prvi put da doživljava neprijatnost  i napade od dotičnog muškarca.

 - U redu je da kažem ljubazno „zdravo“ ili „kako si?“ ali zaista, želim da me ostave na miru. Ovaj čovek, dobrih 20 godina stariji od mene, često bi dolazio da ćaska. Čak bi sedeo pored mene dok sam vežbala i dobacivao mi sve vreme. Druge žene u teretani su iskusile istu stvar sa njim i mi smo pokušavali da se smejemo, ali bilo je dosadno. Počela sam da nosim slušalice i uvek brzo prekidam razgovore sa njim. Bio je pomalo jeziv prema meni u prošlosti, ranije se naginjao da me pozdravi poljupcem, ali sam brzo odustala. Skoči iza mene i poljubi me u rame, time je prešlo granicu. Plašila sam se da se vratim u teretanu jer nisam želela da to ponovo uradi - govori Šarlot o svom neprijatnom iskustvu.

Prema novom izveštaju, Šarlotino iskustvo je daleko od jedinstvenog. Zdravstveni klub Origim je nedavno otkrio da je 60 odsto žena uznemiravano u mešovitoj teretani, a 31 odsto kaže da bi se osećale sigurnije u fitnes prostorima samo za žene. Američka studija iz 2021. pokazala je da se više od tri četvrtine žena oseća neprijatno da vežba u javnosti zbog uznemiravanja.

 

@nataleebfitness waiting for the ‘he was just being nice’ bc y’all are not seeing the issue #fyp #gymharassment #gymtok #womensonlygym ♬ original sound - nataleebfitness

 

Neke od najčešćih pritužbi su muškarci koji stoje preblizu, zagledaju ih i daju nepristojne komentare.Teži prekršaji uključuju uhođenje. Ipak, o ovom rastućem problemu retko se raspravlja - ili se izveštava.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Mita

29.07.2023 12:36

Zar jednostavno nije mogla da pomeni teretanu?