Brak i veze

MLADOŽENJA JE URADIO NEŠTO NEČUVENO, kritikama je razapet u celom svetu! Ono što je učinio usred venčanja je monstruozno!

Zbog incidenta koji se dogodio u Uzbekistanu reagovala je i ćerka predsednika te zemlje, što je navelo policiju da privede mladoženju nasilnika.

17.06.2022 12:00

MLADOŽENJA JE URADIO NEŠTO NEČUVENO, kritikama je razapet u celom svetu! Ono što je učinio usred venčanja je monstruozno!
Printscreen/Youtube/arabworld news

Jedna mlada iz Uzbekistana pamtiće ono što bi trebalo da joj bude jedan od najsrećnijih dana u životu kao noćnu moru i to zbog onoga što joj je, ni manje ni više, nego uradio njen partner.

Naime, priča iz južnog uzbekistanskog regiona Surkahandario obišla je čitav svet nakon što su svatovi na društvenim mrežama podelili snimke na kojima je zabeležen nesvakidašnji događaj. Mladoženja je preko noći proglašen monstrumom, a njegov čin je okarakterisan kao odraz nemoći da se izbori sa sujetom i činjenicom da očigledno ne ume da gubi, pa makar to bila i bezazlena igrica na sopstvenom venčanju.  

Sve se dogodilo tokom veselja u trenutku izvođenja običaja u kom se mladenci takmiče u tradicionalnom otpakivanju slatkiša. Dogodilo se da je mlada pobeđivala, i to ubedljivo, dok su je istovremeno gosti sve vreme bodrili i oduševljeno joj aplaudirali. Odjednom je, međutim, nastao tajac. Mladoženja je zapravo tako naglo i silovito odalamio svoju buduću suprugu, na šta je ta nesrećna žena reagovala uhvativši se glavu i pognuvši se u očiglednom strahu da ne dobije novi udarac. Uzrujanu mladu je sa bine odvela kuma, dok su zaprepašćeni gosti ostali u šoku. Jedno lice se, ipak, izdvojilo iz mase. Bio je to kum koji se nalazio pored mladoženje i koji se samo smeškao. 

Video je objavila poznata uzbekistanska advokatica i zagovornica za ljudska prava Lejla Nazgul Seitbek, a on je preko noći postao viralan u čitavom svetu, noseći veoma snažnu poruku ne samo o teškom položaju žena u Uzbekistanu, već u čitavom svetu.   

Na skandalozni snimak reagovala je čak i ćerka uzbekistanskog predsednika, Saida Mirzijojeva, koja je osudilka incident. Upravo to je i navelo policajce da pronađu par. Muškarac je optužen za "huliganizam", ali mu, ukoliko bude osuđen, preti svega 15 dana zatvora i novčana kazna.

Govoreći protiv nasilja Mirzijojeva se osvrnula na taj slučaj, ali i na sve druge koji prolaze bez prijavljivanja.

- Ne treba da ćutimo o takvim slučajevima i da se pretvaramo da se više neće ponavljati. Potrebno nam je obrazovanje koje otvara horizonte i čini žene nezavisnim i snažnim - naglasila je ona. 

Mladić je navodno zažalio zbog svog postupka i izvinio se supruzi.

- Na njihovom saslušanju su prisustvovale starešine zajednice i rođaci, a mladić i devojka su se u međuvremenu pomirili i žive zajedno - preneli su lokalni mediji. 

Budući da je video postao viralan, nisu izostali ni komentari ljudi zgroženi čitavom situacijom.

- Ovo je tako tužno. Nadam se da će smoći hrabrosti da ga optuži i pozove ga na odgovornost za njegove postupke - rekao je jedan korisnik Tvitera.

Mnogi su se složili da je dobro što je video objavljen jer je to javna sramota za tog čoveka. Korisnici društvenih mreža su se, međutim, zapitali šta je sa roditeljima mladića i kako su oni dozvolili takvo njegovo ponašanje. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)