Brak i veze

KO PUŠI OSTAJE SAM: Šokiraćete se koliko cigarete utiču na vezu

Vaš način života je ogledalo i vašeg zdravlja ali i slike koju predstavljate drugima. Ukoliko ste pušač, a u potrazi za partnerom možda bi trebalo da ostavite cigarete, a evo i zašto.

25.05.2022 21:00

KO PUŠI OSTAJE SAM: Šokiraćete se koliko cigarete utiču na vezu
pexels.com

Iako veći broj svetske populacije „poteže“ za dimom, ako bi to vodilo glavnu ulogu da li ćete u nečijim očima biti potencijalni partner, verujemo da bi se mnogi rešili cigareta. Ne treba posebno isticati šta izaziva pušenje i kako može ugroziti vaš život, od toga je manje bitna, ali opet dovoljno važna, činjenica da ćete u očima drugih biti eliminisani u izgradnji potencijalne ljubavne veze.

Čak i sam pogled na vašu profilnu sliku na društvenim mrežama mogao bi da odbije većinu. Istraživanja su pokazala da bi 38 odsto od 2.000 ispitanika „prevuklo na levo“ na ekranu, kako bi eliminisalo potencijalnu zainteresovanost za vezu, sa druge strane.

Mnogi lažu da nisu pušači

Muškarci su među ispitanicima bili u većem broju koje je odbila pušačka navika kod suprotnog pola, a mnogi među njima, čak svaki četvrti, lagao je vezano za to da li i koliko puši.

pexels.com

Mnogi misle da će njihov imidž pušača ostaviti dobar utisak na druge

Svest koliko su cigarete loše ne samo za zdravlje nego i imidž koji prezentujeteu javnosti, govori i podatak da je nešto više od četvrtine onih koji su učestvovali u istraživanju, strateški prekinula sastanak i viđanje po saznanju da osoba puši.

Treba tražiti dozvolu da se zapali cigareta

Mnogim ljudima smeta dim ili jednostavno ne vole boravak u prostoriji sa osobom koja upražnjava ovu naviku. Štaviše, smatraju nepristojnim, to što druga strana ne traži dozvolu da „pripali“, pokazuju istraživanja, a većina među njima se oseća „zgađeno“ ili iznervirano zbog toga.

pexels.com

Mnogi ispitanici e vole boravak sa pušačem u istoj prostoriji

Mnogi odustaju od narednih sastanaka zbog dima

Od četvoro ispitanih, troje će odustati od narednog sastanka, ukoliko su bili u društvu pušača. Većini smeta miris dima u prostoriji, što utiče na celu atmosferu, a više od polovine, ne podnose dah pušača, pa bi tako mnogi mogli da izbegnu i poljubac od partnera koji je neposredno pre toga zapalio cigaretu.

Istraživači smatraju da će neke zdravije alternative odvratiti pušače od ove navike i da će sastanci biti uspešniji. Ova navika bi onda značajno iskorenila problem pušenja do 2030.godine kako oni predviđaju i nadaju se. Svakako, treba razmisliti kako utiče i zdravstveno i finansijski upražnjavanje ove navike, a da ne govorimo o tome da ćete kao potencijalni partner, vrlo verovatno, biti eliminisani u prvom "krugu".

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)