Brak i veze

BILA JE SIROMAŠNA KAO CRKVENI MIŠ A SAD NE ZNA ŠTA ĆE S PARAMA: Bogatstvo je zaradila na tuđoj nesreći, a angažuju je i članovi kraljevske porodice (FOTO)

Njene usluge su papreno skupe zato radi samo sa klijentima koji imaju dubok džep.

31.08.2023 14:00

BILA JE SIROMAŠNA KAO CRKVENI MIŠ A SAD NE ZNA ŠTA ĆE S PARAMA: Bogatstvo je zaradila na tuđoj nesreći, a angažuju je i članovi kraljevske porodice (FOTO)
Printscreen Youtube/ Channel 4 News

Aješa Vardag (55)  je najskuplji advokat za razvode u Velikoj Britaniji. Njene usluge koštaju i po 1.500 evra na sat zbog čega mogu da je angažuju samo klijanti sa dubokim džepom. Aješa živi na relaciji između Londona i Firence u brakorazvodnim parnicama često zastupa poznate ličnosti, fudbalere čak i članove kraljevske porodice.

Trnovit put do uspeha

Kako je ispričala za britanski San ova plavokosa advokatica čiji je otac Pakistanac prošla je trnovit put do uspeha.

- Moja mama Barbara bila je u petom mesecu trudnoće samnom kad je napustila mog oca u Pakistanu i vratila se da živi u Britaniju. Kada sam imala dve godine baka i majka su odlučile da pobegnu iz porodičnog doma jer moja baba više nije mogla da podnese dedino ponašanje. Jednog dana dok je deka bio na moru potrpale su stvari u stari auto, mene i našeg psa pa smo samo pobegle. Preselile smo se u Oksford i deda nas nikad nije našao - počela je svoju ispovest Aješa. 

Iako su se mama i baka trudile da joj pruže neograničenu ljubav nikad nisu imale dovoljno novca.

- Bila sam siromašna kao crkveni mjiš. Nikad nismo imale dovoljno novca, stalno smo bile na ivici siromaštva i moja majka je četo ostajala budna do ponoći pokušavajući da zaradi neki dodatni dinar. Sećam se da kad god bih imale para mama je kupovala velike količine mesa od zeca i ribe zato što je bilo jeftino. Zamrzla bi ga i čuvala kako bismo imale šta da jedemo - dodala je ona.

Da bi ćerki obezbedila dobro obrazovanje njena majka je često odvaja novac od usta i uspela je da pošale Aješu u privatnu srednju školu u Oksfordu.

- Kao odličan đak dobila sam stipendiju, ali to nije bilo dovoljno. Cela ušteđevina majke i bake otišla je na moje obrazovanje. U školi sam trpela maltretiranje vršnjaka, nigde se nisam uklapala ali mi je to dalo snage da uspem. Nasilje koje sam trpela u srednjoj školi bilo je užasno, ali me je učinilo individualcem u poslu, da budem marljiviji đak i ne razmišljam o popularanosti - ispričala je Aješa.

shutterstock.com

Aješa sa svojim timom uspeva da iskopa najskrivenije tajne bivšeg supružnika svojih klijenata

Razvod kao prekretnica

Aješa je sa uspehom je završila Kvins koledž u Kembridži i kratko vreme je radila kao prezenter na Bi-Bi-Siju, ali se odlučila za advokaturu jer je želala da se što pre osamostali i počne da zarađuje. U početku je bila ekspert za finansijsko pravo a razvod braka koji je 2001. prošla sa bivšim mužem bio je prekretnica.

- Sama sam pisala sve izjave, znala sam pravne forme i ponašanje a moj razvoj je podigao prašinu. Advokat koji je bio zadužen za moj razvod odlučio da me angažuje ali kao pravnika za razvode. U toj kancelariji sam mnogo naučila, iskalila se ali sam oduvek maštala da imam sopstvenu firmu. Sećam se da sam jednog dana slušala pesmu Gven Stefani "Šta čekaš" i prelomila sam. Pokrenula sam kancelariju u sopstvenom iznajmljenom stanu. Spavala sam na sofi u dnevnom boravku koji je ujedno bio i moja kancelarija. Međutim, sve se isplatilo kad sam dobila nekoliko jakih slučajeva - otkrila je Aješa.

Vrlo brzo se pročulo za njeno ime, a klijenti su joj postali sve bogatiji i popularniji.
- Radim samo na slučajevima koji su teški više stotina miliona evra. To uključuje razvode slavnih koji zahtevaju osetljivost, privatnost i veštinu pregovaranja - rekla je Aješa.

Ona je mastor da pronađe skriveni novac. Kako je ispričala tokom jednog razvoda uspela je da otkrije 350 miliona evra koje je suprug sakrio od svoje žene i da se izbori za svoju klijentkinju.

Sama Aješa je danas daleko od one siromašne devojčice, ali nikad nije zaboravila ko je i odakle potiče. Iako danas uživa u bogatstvu često se seti perioda kad su se njena majka i baka borile za golu egistenciju, a sve loše trenutke pretvorila je u snagu i odlučnost koji joj je uz ogroman rad doneo uspeh u poslu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)