Brak i veze

ŠTA ŽENE ZAPRAVO PRIVLAČI NA MUŠKARCIMA? Istraživanja pokazuju IZNENAĐUJUĆE rezultate kojima se jači pol nije nadao!

Muškarci su često puni predrasuda o tome šta žene kod njih vole, pa rasplamsuju svoju maštu razmišljanjima o nekim, čak i prema ženama, iracionalnim stvarima.

15.10.2022 22:00

ŠTA ŽENE ZAPRAVO PRIVLAČI NA MUŠKARCIMA? Istraživanja pokazuju IZNENAĐUJUĆE  rezultate kojima se jači pol nije nadao!
shutterstock.com

Neodoljiv pogled, široka ramena, sposobnosti u krevetu ili nešto sasvim peto, mnoge žene će nabrojati one osobine ili odlike koje bi htele da krase njenog muškarca. I dok muškarci razbijaju glavu time šta žene zaista žele i pokušavaju da izađu u susret njihovim zahtevima koliko je to moguće, žene tvrde da su oni u totalnoj zabludi te da su njima bitne druge stvari kod jačeg pola. Shodno tome, tim naučnika se sastao i odlučio da reši ovu večitu enigmu i konačno otkriju ženske "ambicije" kada su muškarci u pitanju. 

Osmeh? Pa ne baš

Rođen - namrgođen, opisuje mnoge muškarce, a  ako ste skoro prošli pored nekih takvih frajera, znamo da su vam potencijalno privukli više pažnje, a verovatno su i oni čuli da su ženama najodbojniji muškarci koji se keze, ili cerekaju kako god to nazvali. Barem ako je verovati istraživanju koje je proveo univerzitet u Britanskoj Kolumbiji. Ovo naučnici povezuju sa nekim primitivnim instiktima koji znače da smešak predstavlja strah i potčinjavanje. Verujemo da će ovo obradovati namrgođene muškarce. Ženama su definitivno ozbiljniji, glasniji i ponosniji tzv. alfa mužjaci privlačniji.

 

 

Prosečan izgled? Može

Koliko ste puta videli prelepu ženu sa ne tako lepim partnerom, čak i neatraktivnim pa se zapitali zbog čega je sa njim? Lepota je u oku posmatrača i ljubav je slepa, međutim, jedno istraživanje je pokazalo da ženke u životinjskom svetu ne biraju paunove sa najlepšim perjem, već naprotiv. Glavni razlog za to je strah i mogućnost da lepotane zgrabi predator  koji će ih pojesti za ručak, nego što bi to bilo sa paunovima prosečnog izgleda. I kod ljudske vrste je slično. Zbog straha od napada drugih žena, one će se radije odlučiti za manje atraktivnog muškarca, ili će jednostavno hteti da bude ta koja je lepša polovina u paru.

Ženstveniji tipovi su privlačniji od muževnih

Studija Aberdenskog univerziteta je pokazala da su ženama privlačniji muškarci sa toplijim i nežnijim crtama lica od muževnijih. Istraživanje je pokazalo da će u zemljama sa slabijim životnim standardima žene pre odabrati muškarce sa muževnijim izgledom dok u u bogatijim zemljama se dame odlučuju za "ženskastije" tipove. Postoji mišljenje da su muževniji muškarci sposobniji za bolju reprodukciju i sa njima se žene iz razvijenijih zemalja teže slažu pa daju prednost feminiziranijim.

 

 

Širina je bitna

U jednom istraživanju na Teksaškom univerzitetu rezultati su iznenadili naučnike jer 90 posto žena se izjasnilo kako joj dužina muškog polnog organa nije bitna, ali jeste širina. Ipak su neke stvari ženama i u vezi sa tim bitne.

Plesači privlače žene

Da li je u pitanju salsa ili tango sasvim svejedno, istraživanja pokazuju da će nas radije privući neki muškarac koji ima sjajne sposobnosti i veštine kada je ples u pitanju, nasuprot nekome ko stoji poput kipa negde sa strane. Takvi muškarci koji njišu kukovima i  imaju dobar ritam u nogama. pokazuju da su odličnog zdravlja i u formi, i da će se potruditi da priušte i dobar orgazam svojoj partnerki.

 

 

Homoseksualci su privlačni ženama

Ženama su zaista privlačni homoseksualci i u jednom istraživanju je to potvrđeno dok su gledali u "akciji" muškarce nasuprot heteroseksualnom paru. Žene to ne bi priznale, što nisu ni na istrživanju, ali senzor koji je detektovao uzbuđenje je drugo pokazivao. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)