Lifestyle

MIŠA JE 67 DANA PROVEO NA OTVORENOM MORU BEZ IGDE IČEGA! Nije bio sam, ali je JEDINI bio živ, a sada je ispričao i šta se dogodilo! (FOTO)

Neverovatna priča o preživljavanju na otvorenom moru zbunila je i najiskusnije istraživače.

16.10.2024 20:30

MIŠA JE 67 DANA PROVEO NA OTVORENOM MORU BEZ IGDE IČEGA! Nije bio sam, ali je JEDINI bio živ, a sada je ispričao i šta se dogodilo! (FOTO)
Peter Macdiarmid / Eyevine / Profimedia, Printscreen/Youtube/QuotidianoNazionale

Mihail Pičugin (45), koga u porodici zovu Miša, posmatrač kitova, nedavno je preživeo mučno iskustvo nakon što je 67 dana plutao u gumenom čamcu na naduvavanje u olujnim vodama Ohotskog mora. Njegovo čudesno spasavanje, koje je došlo nakon više od dva meseca u teškim uslovima, otkriva tragične okolnosti koje su ga pratile tokom ovog "izuzetnog" putovanja.

Pičugin je trenutno hospitalizovan u Magadanu, gde se oporavlja nakon što ga je spasla ribarska barka nazvana “Anđeo”. Simbolično, zar ne? 

U trenutku kada je pronađen, bio je iznemogao, sa gustom bradom, ali je uspeo da se istakne na otvorenom moru i poveže sa posadom uz pomoć svog  fluorescentnog narandžastog prsluka za spasavanje. Nažalost, u čamcu su pronađena i dva tela - njegovog bratanca Ilje (15) i brata Sergeja (49), koji su izgubili život tokom mučnog putovanja.

U razgovoru za medije Mihail je otkrio da je njihovo putovanje počelo početkom avgusta, kada su krenuli na posmatranje kitova sa udaljenih Šantarskih ostrva. Na putu su izgubili motor, a pokušaji veslanja su propali nakon što su im se slomila vesla. Tokom 67 dana u moru, brod se udaljio više od 625 milja, dok su Mihail i njegova porodica bili prepušteni surovim uslovima.

- Ilja je jedva jeo i umro je od gladi - rekao je Mihail, dodajući kako je njegov otac pokušavao da se nosi sa tugom, ali nije izdržao.

Mihail je preživeo pijući kišnicu i zahvaljujući svojoj toploj vreći za spavanje od kamilje vune, koja mu je pomogla da prebrodi brojne hladne noći.

Stručnjaci su bili zaprepašćeni njegovom pričom o preživljavanju. Dmitrij Lisitsin, šef Sahalin Environment Watch-a, izjavio je:

- Pravo je čudo što se ovakav mali čamac nije prevrnuo u olujnom moru i to da je neko preživeo u takvim uslovima više od dva meseca.

Iako je Mihail preživeo neverovatnu tragediju, suočava se sa potencijalnim pravnim posledicama. Ruski tužioci razmatraju podizanje optužnica protiv njega. Razlog ne znamo, ali to može dovesti do zatvorske kazne od sedam godina, uprkos njegovoj izvanrednoj priči o preživljavanju.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)