Lifestyle

PROVEO SAM 10 DANA U NUDISTIČKOM KAMPU: Leti je tamo 18.000 ljudi, čak su i zaposleni golišavi, a jedna stvar je obavezna!

Endru Velš je detaljno opisao svoje iskustvo koje mnogi smatraju krajnje neobičnim.

02.10.2024 19:10

PROVEO SAM 10 DANA U NUDISTIČKOM KAMPU: Leti je tamo 18.000 ljudi, čak su i zaposleni golišavi, a jedna stvar je obavezna!
Prinskrin twiter

Endru Velš nedavno se vratio iz desetodnevnog boravka u CHM Montalivet, naturističkom, tj. nudističkom kampu na obali Atlantskog okeana, oko sat i po vožnje od Bordoa, u regiji Medok u Francuskoj. Taj nudistički kamp, koji se prostire usred 200 hektara prelepih borovih šuma, nudi više od 3.000 smeštajnih jedinica, od brvnara do parcela za šatore i kamper kombije.

CHM je skraćenica za "Centre Helio-Marin", što bi se moglo prevesti kao "centar sunca i mora". Ovde nema klasičnih turističkih atrakcija – samo opuštena atmosfera i golotinja kao način života. Na zapadnom kraju kampa nalazi se duga, peščana plaža, a između, sve što vam može zatrebati za savršen odmor.

- Nema gužve, svi su opušteni - istakao je Velš.

U jeku leta ovde boravi oko 18.000 ljudi dnevno, a kamp se može pohvaliti raznolikošću posetilaca iz celog sveta. Iako je osnovan pre više od 70 godina, duh zajednice naturista i dalje je snažan. Kako opisuje Endru, "Odeća ovde nije potrebna - nigde. To je deo čarolije."

U kampu su pravila za oblačenje veoma opuštena i usmerena na promovisanje nudizma. Potpuna golotinja je obavezna u većini zajedničkih prostorija kada vremenske prilike dozvoljavaju, što podrazumeva plaže, bazene i druge javne prostore. Ipak, gosti su slobodni da se obuku u privatnim smeštajnim jedinicama ili tokom večera i sličnih događaja. Mnogi posetioci biraju da se oblače za večeru ili druge prilike, što je u potpunosti prihvaćeno. Duh zajednice favorizuje opuštenost i slobodu, pozivajući goste da se osećaju prijatno, bez obzira na to da li su obučeni ili ne.

- Mnoge novopridošlice jednostavno zaborave da su goli nakon samo 15 minuta - dodao je on.

Kamp nudi brojne aktivnosti – od iznajmljivanja bicikala, do šetnji stazama kroz prirodu.

- Proveo sam mnogo vremena obilazeći staze, uživajući u pogledu na drveće i cveće. Plaža i bazeni su puni prostora, pa nikada nema osećaja pretrpanosti - otkrio je ovaj nudista. 

U večernjim satima, kamp oživljava zahvaljujući muzici i zabavnim sadržajima na svakom koraku.

- Imao sam priliku da pevam na karaokama pod vedrim nebom. Svi su se zabavljali, bez osuđivanj - prisetio se Endru.

Kako tvrdi, za sve one koji žele da se odmore od svakodnevnog života nudistički kampovi ovog tipa pružaju jedinstveno iskustvo.

- Ovo je mesto gde možete napuniti baterije i uživati u divnom okruženju sa ljudima koji dele slične vrednosti - zaključio je on.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)