Lifestyle

IZA KULISA OPROŠTAJNE REVIJE VERICE RAKOČEVIĆ: Svetlo u tami za poslednji izlazak na pistu i - zbogom! (FOTO)

Novom i poslednjom kolekcijom ona je stavila tačku na uspešnu karijeru.

14.09.2024 12:40

IZA KULISA OPROŠTAJNE REVIJE VERICE RAKOČEVIĆ: Svetlo u tami za poslednji izlazak na pistu i - zbogom! (FOTO)
ATA images

Nakon 40 godina karijere jedna od najuspešnijih srpskih modnih dizajnerki Verica Rakočević (76) otišla je u penziju i oprostila se od modnog sveta. Ona je svoju poslednju modnu reviju pod imenom "Kazablanka" spektakularno, kako inače to čini, predstavila sinoć na Dorćolu i još jednom pokazala zašto je kraljica srpske modne scene.  

Na reviji joj je zdušno pomagao njen životni partner i muzičar Veljko Kuzmančević, a podršku kako na pisti, tako i iz publike su joj dali mnoge poznate ličnosti. 

Glamur na pisti

Na pisti je zablistala Vericina rođaka i glumica Sloboda Mićalović ističući glamur koji nose kreacije njene tetke, Reviju je zatvorila Anica Lazić 39 godina mlađa devojka Lazara Ristovskog. U publici su bili Leontina Vukomanović, Lazar Ristovski, Vericina ćerka Elena sa sva tri sina koja je dobila sa tri muža i mnogi drugi. 

 

Jutro nakon revije modni znalci su nastavili da pričaju o spektaklu koji je priredila slavna dizajnerka. Njena poslednja kolekcija donosi spoj elegancije i inovacije, ukazujući na njenu sposobnost da ostane zapamćena i uvek u koraku sa vremenom.  

Ono što se sinoć nije pominjalo, a što ostaje iza kulisa ove poslednje revije Verice Rakočević je iskorak u modnom svetu koji je napravila ne samo u Srbiji već i svetu. I na poslednjoj reviji se vešto poigravala sa svetlošću i tamom, šaljući poruku kao što je to činila svaki put prethodne četiri decenije. 

Verica je rođena u Podujevu, a u svet mode ušla kao potpuni amater, ali je bila hrabra i uporna u nameri da ostvari svoj san. 

Revija o kojoj se priča

Još uvek se priča o njenoj modnoj reviji u Rima davne 1999. i to samo mjesec dana nakon brutalnog bombardovanja Srbije.

-  Slavski kolač umesto bidermajera. Ramona Badesku sa venčanicom koja je na velu imala oslikanu Gračanicu. Trenutak kada je deo kolača dala gospođi u publici i njene suze dok ga je uzimala bio je pobeda emocije i ljubavi, mesec dana posle završetka bombardovanja. Postoje trenutci u karijeri koji su dragoceniji od milion nekih para zarade na komadima must-have. Ovde je to bila ljubav kao odgovor na agresiju. Nedelja visoke mode u Rimu 1999. godine (zvanični kalendar) - napisala je svojevremeno Verica uz fotografiju i podsećane na ovaj za nju ključan trenutak u karijeri.

 

Mnogi su zaboravili da je u vreme najveće ekonomske krize i sankcija u Beograd devedesetih godina prošlog veka dovela Jasmin Gauri svetskog top modela.

Osim po brojnim savršenim kreacijama Verica će ostati upamćena i po dva parfema VR i Energy koje je osmislila, brojnim inovacijama koje je donela na srpsku modnu scenu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)