Telo

"OTIŠLA SAM PRVI PUT NA BRAZILSKU DEPILACIJU" Devojka svima objasnila kakva je bila PROCEDURA tokom skidanja dlaka sa intimne ZONE i šta je uzimala za BOL!

Mnoge žene koje idu na depilaciju znaju da to nije nimalo bezbolno iskustvo, ali da daje sjajne rezultate. Većina dama teško se odlučuje na pojedine tretmane naročito ako ih rade prvi put, međutim, jedna žena podelila je svoje iskustvo sa brazilskom depilacijom

05.07.2022 22:00

"OTIŠLA SAM PRVI PUT NA BRAZILSKU DEPILACIJU" Devojka svima objasnila kakva je bila PROCEDURA tokom skidanja dlaka sa intimne ZONE i šta je uzimala za BOL!
Foto: Shutterstock

Većina dama depilaciju izvodi kod kuće u sopstvenoj režiji, dok se druge radije odlučuju za kozmetičke salone i prepuštanju veštim rukama stručnih lica. Neke od žena imaju izaženije dlake na različitim delovima tela, dok su kod nekih manje uočljive, naročito ako su svetle puti.

Kakogod, uklanjanje  nepotrebnih dlaka, ženama jača samopouzdanje i osećaju se bolje. Pored redovnih tretmana ruku, nogu i pazuha dame rade i tretman bikini zone. Iako je on osetljiviji i zahteva posebnu pažnju, postoje razni načini za depilaciju ove regije, a neki od primarnih  su: brijanje, brazilska depilacija i lasersko uklanjanje dlaka.  

Međutim, mnoge žene su skeptične kada je u pitanju brazilska depilacija. Zazliku od klasične, dopire do najnepristupačnijih mesta i potpuno uklanja sve dlake sa područja bikini zone, ali mnoge dame misle da je veoma bolan.

Foto: Shutterstock

Mnoge žene pribegavaju depilaciji voskom jer je koža nakon tretmana izuzetno glatka i lepa

Kako se pripremiti za tretman brazilskim voskom?

Pre brazilske depilacije ne treba da brijete neko vreme područje koje ćete depilirati i poželjno je da pustite dlaku da izraste. Devojka koja je prvi put radila ovakav tretman, kaže da je ostavila dlake da narastu oko mesec dana pre zakazanog termina.

Prvo što je ona uočila i podelila sa svima jeste da se ne treba izlagati ovom tretmanu neposredno pre ili tokom menstruacije, jer je tada tolerancija na bol manja, pa je bolje sačekati da prođe neko vreme. Isti slučaj je i sa vežbanjem. Povećan protok krvi koji je izvestan kada vežbate, mogao bi da poveća bol koju osećate prilikom depilacije. Najbolje je konsultovati se sa lekarom, ali nije na odmet uzeti neki standardni lek protiv bolova, poput ibuprofena, kako bi vam ublažili bol, pre tretmana.

Takođe, konzumiranje alkohola nije preporučljivo ukoliko planirate brazilsku depilaciju jer urkos tome što bi vas piće opustilo, velika verovatnoća je i da ćete krvariti.

 

 

Rezultati depilacije

Možda najbitnije od svega je pronaći kozmetičara uz kog ćete se potpuno opustiti i koji ima dovoljno iskustva da mu možete verovati. Kozmetičarka koja je radila sa ovom devojkom je imala dobru recenziju na internetu, tako da joj se ona prepustila bez brige i stresa. Nakon izvršenih priprema, sugerisala je devojci da odmah rade veće površine jer će biti brže i bezbolnije, iako mnogi misle da je suprotno.

Ileana je rekla da je depilacija usniva kao što i pretpostavljate bila izuzetno bolna. Da bi se izborila sa bolom kozmetičarka joj je savetovala da duboko diše. Nakon tretmana kozmetičarka je svaki put nanosila bebi puder na bolna područja kako bi iritaciju svela na minimum. Koža je nakon tretmana bila zapanjujuće glatka i devojka se osećala dobro nakon tog procesa.

Iako je ona svesna da nema svako istu toleranciju na bol i da nije ovaj tretman za svakoga, kaže da bi se opet podvrgla istom pocesu, da li ste vi probali brazilsku depilaciju?

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)