Telo

CAKE ZA „ONE DANE“: 8 trikova koji će vam pomoći da lakše prebrodite ciklus!

Na sam pomen reči menstruacija većina žena se naroguši i prevrne očima. Za neke su one bolne, za neke mučne a za neke samo iritantne. Donosimo vam savete koji će vam tih 5 do 7 dana učiniti podnošljivijim.

16.03.2022 20:00

CAKE ZA „ONE DANE“: 8 trikova koji će vam pomoći da lakše prebrodite ciklus!
facebook/printscreen-5-Minute Crafts

Nemate uložak pri ruci ili vas pak muče nesnosni grčevi a ne biste da pijete lekove? Za sve ove tegobe postoji rešenje a portal Srećna Republika vam otkriva kako da ih prevaziđete i od „onih dana“ napravite srećne i spokojne dane.

1. Zaboravili ste uložak?

Uzmite duži komad toalet papira pa ga pesavijte u nekoliko slojeva i stavite na donji veš. Onda uzmite još jedan duži komad toalet papira pa ga obmotajte oko papira koji ste prethodno stavili na veš i samog veša.

2. Kako iskuvati menstrualnu čašicu?

Stavite čašilicu unutar žice sa mućenje belanaca pa žicu stavite u vruću vodu i pustite da voda proključa. Nakon prokuvavanja u trajanju od 5 minuta, izvadite žicu i čašicu iz nje i ona je dezinfikovana i spremna za upotrebu. Kada se ohladi naravno.

facebook/printscreen-5-Minute Crafts

Termo čarape kao uložak u hitnim situacijama

3. Veš ili termo čarape kao improvizovani uložak

Ako vas je „tetka iz Crvenke“ iznenadila i malo poranila a uložak vam nije pri ruci, umesto njega na veš stavite par soknica ili rezervni donji veš na gaćice i obmotajte to toalet papirom. Tkanina će uspešno zameniti uložak u hitnim slučajevima.

4. Napravite menstrualne gaćice od stare majice i peškira

Iskrojite oblik gaćica od materijala stare majice. Isecite od starog peškira oblik koji obično ima uložak i stavite ga na centralni deo vaših iskrojenih gaćica. Preko umetka od peškira iskrojite jedan isti takav oblik samo malo veći od materijala majice. Sve to ušijte i dobićete udoban višekratni veš koji možete da nosite tokom ciklusa.

5. Gde ću sad da stavim uložak?

Ako izlazite i nemate gde da stavite uložak jer vam je torbica previše mala, možete ga staviti u prostor između telefona i maske za telefon. Samo se potrudite da je uložak upakovan i zaštićen od prljavštine.

facebook/printscreen-5-Minute Crafts

Vaš novi štek za uložak

6. Noćni uložak na brzinu

Ukoliko vam se desilo da vam uložak tokom spavanja procuri a vama se ne kupuju noćni ulošci, napravite sami svoje od dva regularna uloška. Prvi stavite na uobičajeni način a drugi zalepite sa unutrašnje strane gaćica na deo koji pokriva vašu zagnjicu. Tako vas tokom "onih dana" nikada više neće ujutru dočekati upljana pidžama.

7. Gaćice kao maramice

Tokom „onih dana“ donji veš se brže prlja te ga samim tim i češće menjamo. Prazno pakovanje vlažnih maramica za bebe nemojte bacati. Ostavite da se osuši na vazduhu i iskoristite ga pametno. Gaćice naslažite tako da se delimično preklapaju pa onda redom odozgo nadole sklopite prvo njihove stranice a onda ih umotajte u valjak. Ovaj paketić gurnite kroz otvor pakovanja vlažnih maramica. Zatvorite plastični poklopac i stavite u torbicu. Na ovaj način ćete rezervni par donjeg veša uvek imati pri ruci. A zgodno je i kao trik za putovanja.

facebook/printscreen-5-Minute Crafts

Diskretno rešenje za pakovanje veša

8. Grčevi zbogom

Ukoliko vas muče bolovi u stomaku tokom ciklusa, u termofor sipajte vruću vodu i stavite ga preko donjeg dela stomaka. Menstrualni grčevi bi trebalo da popuste.

Komentari (0)