Zdravi i lepi

JEFTINI, A VRHUNSKI TRIKOVI: 11 pravila za efikasno podmlađivanje

Pomoći ćemo vam da postanete najbolja verzija sebe. Dovoljno je samo da se pridržavate nekoliko korisnih saveta .

03.11.2021 09:16

JEFTINI, A VRHUNSKI TRIKOVI: 11 pravila za efikasno podmlađivanje
pexels.com

Koliko puta ste čuli rečenicu: "U zdravom telu zdrav duh." Ovo je apsolutna istina i tu nema ničeg netačnog. Kada ste zdravi i zadovoljni sobom, zračite pozitivno i izgledate mlađe i lepše.

Ovih nekoliko pravila će vam pomoći da takvo stanje i održite ili da do njega dođete ako još niste. Bitno je samo da želite da postanete najbolja verzija sebe. 

PRAVILO BROJ 1 Odrecite se loše hrane

Prerađena hrana, kao i hrana puna aditiva, može izazvati upale, akne, bubuljice, mitesere, ali i pojavu kamena u žuči, celulit... Za zdravu i sjajnu kožu hranite se namirnicama bogatim vlaknima. Tu se, pre svega, misli na jabuke, šljive, ali i alge, koje će sprečiti upalu, smanjiti crvenilo, kao i pojavu akni i bubuljica. Jedna od najlošijih namirnica koja može izazvati sve gore navedeno jeste čips.       

PRAVILO BROJ 2 Idite na refleksologiju

Mnogi stručnjaci iz ove oblasti slažu se da je refleksologija ključ zdrave i negovane kože. To je stara veština kojom se tretiraju određene zone/tačke na stopalima koje su povezane sa unutrašnjim organima. Njihovom masažom i pritiscima direktno se utiče na opšte zdravlje, a naročito na zdravlje kože.

 

 

PRAVILO BROJ 3 Temeljno čišćenje kože

Uveče, pre spavanja, detaljno očistite kožu lica. Pored tonika, obavezno koristite mleko za čišćenje, a ujutru je dovoljno samo da se umijete. 

PRAVILO BROJ 4 Manje se šminkajte

Šminka i tonirane podloge za kožu zatvaraju pore. Zato je preporuka kozmetičara da bar dva puta nedeljno stavite samo hidrantnu kremu, a da se jednom nedeljno uopšte ne šminkate da biste odmorili lice. Takođe, s vremena na vreme očistite lice ohlađenom vodom u kojoj ste skuvali malo ruzmarina, žalfije i majčine dušice. 

PRAVILO BROJ 5 Savršene usne

Lepe usne podrazumevaju i jasno definisane usne. Diskretno koristite olovku za usne, a ako želite i neku korekciju, nanesite malo pudera ili korektora na usne i potom iscrtajte liniju tamo gde želite. Svakako ne treba mnogo da odstupa od vaše prirodne linije usana.

 

 

PRAVILO BROJ 6 Razbudite se

Ako ste malo ili loše spavali, oči su vam verovatno crvene i nadute. Isperite ih ohlađenim čajem od kamilice, a potom na uglove očiju nanesite belu senku ili belu kajal olovku. Tako će vaše oči izgledati bistrije i lepše.

PRAVILO BROJ 7 Negovana kose

Većina žena boji kosu da bi prekrila sede, ali vodite računa da vam kosa nije ni pretamna ni previše svetla. Zlatni tonovi su skoro uvek pun pogodak, kao i svetlobraon, i pravilno ističu lice.

PRAVILO BROJ 8 Nanesite rumenilo

Malo rumenila na jagodične kosti će lice učiniti mlađim i svežiji. Za jedriji izgled koristite filer sa hijaluronskom kiselinom.

 

 

PRAVILO BROJ 9 Koristiti kremu za sunčanje

Iz kuće ne izlazite bez kreme za sunčanje jer su UV zraci jedan od najvećih neprijatelja naše kože i utiču na starenje lica.

PRAVILO BROJ 10 Koristite korektor

Korektor je spasonosan proizvod za sjaj lica. Nanesite ga ispod očiju i iznad gornje usne.

PRAVILO BROJ 11 Plastični hirurg nije uvek rešenje

Sasvim je u redu popraviti ono što vam se ne sviđa i, kao i u svemu, biti umeren.  Međutim, često "plastika" na kraju ima suprotan efekat. Nemojte dozvoliti sebi da se "navučete" na plastičnog hirurga i pomislite da ćete sve probleme i nezadovoljstva rešiti odlaskom kod njega. Često se ispostavi da je problem mnogo dublji i da vaše nezadovoljstvo potiče od drugih stvari, a ne od izgleda. Umesto njega, razgovor kod psihologa može imati lekovito dejstvo.

 

 

Komentari (0)