Telo

OVA ŽENA IZGLEDA MLAĐE SA 58 NEGO 10 GODINA PRE: Za samo 12 nedelja izgubila 14 kg, iz ishrane izbacila samo JEDNO! (FOTO)

Ana Ličfart bila je očajna kada je primetila drastičan broj dodatih kilograma, međutim uspela je da ih se reši, evo i kako.

20.10.2024 20:10

OVA ŽENA IZGLEDA MLAĐE SA 58 NEGO 10 GODINA PRE: Za samo 12 nedelja izgubila 14 kg, iz ishrane izbacila samo JEDNO! (FOTO)
Facebook-Anna Lijphart

Period pandemije ostavio je drastične posledice, a izolovanost je dovela do smanjene aktivnosti i veće potrebe za jelom. Zato ne čudi što su se mnogi tokom poslednjih nekoliko godina ugojili. Ana Ličfart (58) je jedna od retkih žena koja je uspela za samo 12 nedelja da transformiše svoje telo. Pre toga bila je prilično nezadovoljna sobom, ali promenila je ishranu i zauvek se odrekla alkohola, opisujući ga kao "toksični otrov".

Ana  je oduvek sebe smatrala prilično "fit i zdravom". Međutim, sve se drastično promenilo tokom pandemije, kada su stres i izolacija doveli do prekomernog konzumiranja alkohola i prejedanja. 

- Svakodnevno sam se osećala loše zbog sebe. Oduvek sam bila ponosna na svoju kondiciju, ali tokom kovida moje konzumiranje alkohola je izmaklo kontroli, baš kao i težina. Jednog dana sam otišla na planinarenje i stvarno me je usporio mamurluk - izjavila je ona za australijski Daily Mail.

Facebook-Anna Lijphart

Ana Ličfart pre i posle

Njena težina je dostigla 83 kg, a nosila je veličinu XXL. U potrazi za načinom da prestane da pije, naišla je na podkast Džejmsa Svonvika, osnivača programa "Život bez alkohola", koji pomaže ljudima da promene svoj odnos prema alkoholu. Sledećeg dana se prijavila na program i u potpunosti eliminisala alkohol iz života, usvojivši zdraviju ishranu. U roku od 12 nedelja, izgubila je 13,5 kg.

- Naučila sam da se nosim sa emocijama umesto da ih potiskujem alkoholom. Naučila sam da postavljam granice i držim ih se - kaže ona. 

Facebook-Anna Lijphart

Ana Ličfart pre i posle

Ana sada teži 70 kg i nosi veličinu koju je i ranije nosila, tačnije može da obuče šta god poželi. Ističe da više nema potrebu za alkoholom i da uživa u novim rutinama koje je razvila, uključujući planinarenje, biciklizam i treninge sa tegovima.

- Gubitak težine mi je vratio samopouzdanje. Osećam se zdravije i srećnije nego ikad. Oduševljena sam time što sam naučila o štetnosti alkohola, zbog čega sam zajedno sa još četiri žene osnovala neprofitnu organizaciju AWAKE, koja podiže svest o štetnim efektima alkohola. Prvi korak ka gubitku težine je izbacivanje alkohola - preporučuje Ana.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)