Telo

HTELA DA SMANJI GRUDI: Državni fond pristao da finansira samo jednu dojku, na kraju drugu platila više od 10.000 evra!

Pomislila sam: "Šta ću raditi sa drugom?"

05.06.2024 22:00

HTELA DA SMANJI GRUDI: Državni fond pristao da finansira samo jednu dojku, na kraju drugu platila više od 10.000 evra!
instagram-thewanderinglumpia

Rošiel Parks (33) provela je gotovo dve decenije trpeći nepodnošljiv bol i neželjenu pažnju zbog velikih grudi. Njena priča je primer fizičkih i emocionalnih problema sa kojima se suočavaju žene koje imaju prirodno veće poprsje. Rošiel je još kao devojčica, postala svesna svojih grudi. Sa samo 11 godina, već je nosila korpe brushaltera koje bi odgovarle ženama prosečne građe u kasnim dvadesetim. Do srednje škole njene grudi su porasle duplo. 

Ova devojka se setno prisetila porodičnog odmora u Diznilendu u Parizu, kada je imala svega 15 godina. Naime, ona je bila šokirana kada su je turisti pratili u stopu i fotografisali bez njenog pristanka.

- Nosila sam lepu crvenu haljinu kada su me pratili. Moja mama je bila sa mnom, ali to nije zaustavilo jednog čoveka sa kamerom da nas prati i snima me. Bilo je šokantno - prisetila se ova devojka za The Sun.

 

 

Godine su prolazile, a pažnja koju je dobijala zbog velikih grudi nije jenjavala. Kako bi se zaštitila, počela je da nosi debeli vuneni džemper čak i tokom letnjih meseci, samo da bi sakrila svoje telo. Takođe, fizička bol postala je nepodnošljiva, a Rošiel je opisuje kao "noževe oko vrata i ramena".

- Ponekad bi se moje grudi toliko povredile da bi počele da krvare. Nosila sam puno džempera da se pokrijem, čak i leti. Nikada nisam izlazila u klubove ili na ženske izlaske. Uvek sam ostajala kod kuće - prisetila se ona.

Parksova je očajnički tražila pomoć. Posetila je lekara da bi razgovarala o mogućnosti smanjenja grudi, ali joj je rečeno da se vrati kada bude imala 21 godinu, tačnije kada bude "potpuno odrasla". Kada se vratila, državni zdravstveni fond je ponudio da pokrije troškove samo jedne dojke, što je značilo da bi morala da pronađe novac za drugu.

- Bila sam šokirana. Pomislila sam, "Šta ću raditi sa drugom?" Troškovi operacije su iznosili nekoliko hiljada evra, što nisam mogla da priuštim odmah nakon fakulteta -  objasnila je.

 

 

Na kraju je pronašla dr Marka Solomosa, vodećeg hirurga za redukciju grudi u Velikoj Britaniji i odlučila se za operaciju u januaru 2023, samo pet nedelja pre svog venčanja. Operacija je koštala oko 10.500 evra, ali je ova žena najzad oduševljena rezultatima.

- Dve nedelje nakon operacije, odletela sam na Filipine, odakle sam rodom, na probu venčanice. Haljina je morala da bude prepravljena jer više nije odgovarala mom telu. Novi dizajn je bio otkriveniji i omogućio mi je da budem bez brushaltera na dan venčanja. Ranije sam svuda išla autobusom i krila se, sada ponosno idem pešaka gde god mogu i to podignute glave - zaključila je ona.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)