Telo

OVO NISU MIRISI ZA ŽENE IZNAD 50: Izbegavajte ih jer vas čine starijim - jedna aroma posebno!

Evo šta treba da preskačete u parfimeriji.

03.06.2024 20:20

OVO NISU MIRISI ZA ŽENE IZNAD 50: Izbegavajte ih jer vas čine starijim - jedna aroma posebno!
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mudrost, iskustvo, samopouzdanje, kredibilitet i izgrađen stil u svakom smislu – ovo su osobine koje žene starije od 50 godina poseduju, a koje ih izdvajaju od mlađih generacija. Baš te kvalitete bi trebalo da odražavaju parfemi koje biraju.

Nekada davno, prva asocijacija na "parfem za starije žene" bila je ruža. Naše majke i bake često su mirisale na ovaj cvet, utkavši njegov miris duboko u naša sećanja iz detinjstva. Međutim, vremena su se promenila. Danas su žene emancipovanije, svesnije i samosvesnije, a sa tim promenama evoluirao je i naš ukus.

Danas znamo da godine nisu prepreka za bilo šta, bilo da je reč o stilu ili nezi. Kratka haljina, štikle ili crveni karmin? Sve je to prihvatljivo ako se osećate dobro u svojoj koži.

Međutim, postoji nekoliko mirisnih nota koje žene u 50-im godinama treba da izbegavaju jer mogu dodati godine njihovom izgledu. Evo koje su to note:

Teške cvetne arome

Parfemi sa jakim cvetnim notama, poput jasmina ili đurđevka, mogu delovati preozbiljno i klasično, što nije idealno za žene u pedesetim godinama. Ovi mirisi mogu dodati na ozbiljnosti, što možda nije efekat koji želite postići.

Amber

Amber note, iako se često povezuju sa elegancijom, mogu dodati godine vašem izgledu. Njihovo bogatstvo i dubina izgledaju previše ozbiljno i mogu vas učiniti starijim.

shutterstock.com

Ove note žene starije od 50 treba da izbegavaju

Intenzivne drvene note

Parfemi sa jakim drvenim notama, poput kedra ili sandalovine, mogu biti previše klasični za one koji traže dašak svežine i vitalnosti u mirisu. Ovi mirisi često nose sa sobom težinu i zrelost koja može biti neželjena.

Kožne note

Mirisi sa notama kože mogu odavati utisak ozbiljnosti i zrelosti. Dok su ovi mirisi sofisticirani, oni mogu doprineti ozbiljnijem izgledu.

Slatke arome

Izuzetno slatki parfemi nisu poželjni u starijim godinama jer mogu učiniti da izgledate starije, prenosi Story.hr. Previše sladak miris može delovati neusklađeno sa sofisticiranim i zrelim izgledom koji želite postići.

Odabir pravog parfema može biti ključan za odražavanje vaše unutrašnje snage i elegancije. Birajte note koje ističu vašu jedinstvenu kombinaciju mudrosti, iskustva i stila, i budite sigurni da vaš parfem govori jednako snažno kao i vi sami.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)