Telo

OVA NAMIRNICA SKIDA KURJE OČI KAO OD ŠALE: Uzmite ovo iz kuhinje i rešite se dosadnih gljivica

Potrebno vam je samo jabukovo sirće.

31.05.2024 17:45

OVA NAMIRNICA SKIDA KURJE OČI KAO OD ŠALE: Uzmite ovo iz kuhinje i rešite se dosadnih gljivica
Profimedia

Jabukovo sirće je nezamenjiva namirnica u kuhinji, ali takođe je i ključni sastojak koji pomaže kod raznih problema sa stopalima.

Sirće ima široku primenu u narodnoj medicini zahvaljujući visokom sadržaju sirćetne kiseline, koja poseduje snažno antimikrobno dejstvo.

Za borbu protiv gljivica na stopalima, pripremite toplu vodu i jabukovo sirće u jednakim delovima, odnosno u razmeri 1:1. Potopite stopala u ovu smesu i ostavite ih tako 30 minuta. Nakon izvlačenja iz kupke, važno je potpuno ih osušiti.

shutterstock.com

Evo kako da negujete svoja stopala

Ovaj postupak možete ponavljati svakodnevno, ali ne više od tri puta dnevno.

Kako protiv kurjeg oka

Za tretiranje kurjeg oka, sameljite 3 do 5 tableta aspirina i dodajte kap jabukovog sirćeta da napravite pastu. Nanesite pastu na kurje oko, obavijte ga peškirom ili zavojem i ostavite da deluje 10 do 15 minuta. Nakon toga, uklonite zavoj i kamenom sa stopala odstranite mrtve ćelije kože.

Kako biste rešili problem suvih i ispucalih peta, natopite vatu jabukovim sirćetom i nanesite je na oštećeno područje. Zavojte vatu kako bi ostala na mestu tokom noći. Ponavljajte ovaj tretman više puta nedeljno dok koža ne omekša, što će vam olakšati uklanjanje viška mrtve kože.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)