Telo

EVO ZAŠTO SU ŽENE SA OBLINAMA PRIVLAČNIJE MUŠKARCIMA: Naučnici su došli do odgovora na čuveno pitanje (FOTO)

Ma koliko pojedine dame priželjkivale da smršaju, one su jačem polu najatraktivnije uz građu peščanog sata!

18.05.2023 10:00

EVO ZAŠTO SU ŽENE SA OBLINAMA PRIVLAČNIJE MUŠKARCIMA: Naučnici su došli do odgovora na čuveno pitanje (FOTO)
shutterstock.com

Da li muškarci više vole mršavije ili punije dame, večita je dilema. Mnogi pripadnici jačeg pola tvrde da preferiraju kada žena izgleda zdravo, a zdrav izgled uglavnom je onaj koji podrazumeva jedar i puniji stas. Većina muškaraca odgovorila je isto, a to je da žena izraženih oblina izgleda zdravijeObline su očigledno se*si i muškarce više privlače.

Damama se zato savetuje da slobodno eksperimentišu garderobom kako bi najbolje pokazale svoje atribute. Žene koje imaju figuru peščanog sata su sinonim za lepotu, a tako je bilo još iz perioda starih civilizacija. Upravo je taj oblik onaj koji privlači muškarce. Međutim, postavlja se pitanje zašto je to tako?

Svima je poznato da muškarci vole žene koje imaju veće grudi i zadnjicu, ali najbolji primer za to je Vilendorfska Venera. Tu je prikazana figura žene koja je vidno velikih opuštenih grudi, stomaka i zadnjice. Poenta je da upravo ovaj stil neguje divljenje prema ženama prirodno krupnije građe, a one su od ranijih vekova predstavljale simbol plodnosti i majčinstva.

Novija istraživanja potvrdila su zbog čega je VIlendorfska Venera, baš poput savremene starlete Kim Kardašijan toliko popularne među muškarcima. Velike grudi, širi kukovi i obla zadnjica muškarcima šalju instinktivnu poruku, a to je da su ove žene spremne da rađaju decu i da one to mogu sa lakoćom da urade. 

Tanjug

Kim Kardašijan

Naše telo je programirano da nam poveća šanse za reprodukcijom i proišrenjem loze. Zbog toga muški mozak šalje signale da su najzgodnije žene one koje imaju najveće šanse da rode zdravo dete bez mnogo problema.

Svesni deo mozga može da isključi ove instinkte, pa tako imate primere gde su ljudi oženjeni ženama koje nisu oble i koje nemaju niti velike grudi, niti zadnjicu, a opet su njima najlepše na svetu. Ne kaže se bez razloga da je lepota u oku posmatrača. Savremeno doba iz dana u dan diktira nove ideale lepote, ali ono što je ostalo nepromenjeno od davnina pa do danas je da žensko telo oblika pešćčanog sata nikada nije izgubilo na popularnosti, pa ako imate velike grudi, uži struk, a široke kukove i izbačenu zadnjicu prava ste srećnica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)