Telo

OVAKO IZGLEDA SAVRŠEN MUŠKARAC U SRBIJI: Studija je sve rekla u odnosu na afinitete žena, a evo koji detalj mora da poseduje, zaprepastiće vas! (FOTO/VIDEO)

Nežan i prefinjen ili mišićav i maljav muškarac, žene su odlučile šta vole i rezultati variraju od zemlje do zemlje, a situacija kod nas je krajnje interesantna.

14.02.2023 11:01

OVAKO IZGLEDA SAVRŠEN MUŠKARAC U SRBIJI: Studija je sve rekla u odnosu na afinitete žena, a evo koji detalj mora da poseduje, zaprepastiće vas! (FOTO/VIDEO)
Pixabay

Nikada do kraja nije odgonetnuto kakav je to idealan muškarac i kako bi on trebalo da izgleda, pre svega iz razloga što su ukusi različiti i to ne samo među ženama pojedinačno, već i među damama koje potiču s različitih podneblja i iz različitih zemalja. Iako su novi standardi potpuno promenili percepciju muškog tela i kako bi ono trebalo da izgleda, još se bore dve strane - nežniji i "siroviji" muškarci, dok se između njih nalazi niz varijacija. Za pojedine je savršeno muško telo mišićavo, drugi vole mršavije, ili pak momke sa stomakom, bez brade i pak izuzetno maljave.

Ap photo

Standardi lepote su oduvek varirali, međutim, muževnost je ženama oduvek bila privlačnija

Tako neke dame smatraju holivudskog zavodnika Rajana Goslinga idealnim muškarcima, dok je drugim ženama otelotvorenje lepote i atraktivnosti Džejson Momoa. Koliko god mislili da je tip muškrca koji nas privlači idealan, u drugim zemljama i kulturama je drugačije i oni imaju potpuno različite standarde lepote od naših.

Nakon što je studija o ženskim standardima lepote, koju je sproveo Supredrag Onlajn Doktor dala odlične rezultate, sada je odlučeno da se nastavi i drugi deo istraživanja posveti prikupljanju informacija o globalnim shvatanjima idelnog muškog tela. Korištena je ista metodologija kao i pri analiziranju standarda ženske lepote. 

Tako je od grafičkih dizajnera, koji su fotošopirali fotografije žena da bi ih učinili privlačnijim stanovnicima njihovih zemalja, traženo da sada učine to isto s muškarcima, uzimajući u ubzir afinitete dama određenih država. Na originalnim fotografijama su tako modifikovani oni delovi tela za koje su u istraživanju dame glasale.

Ipak, kako je naglašeno, cilj autora studije jeste da promovišu samopouzdanje i da daju prednost zdravlju tela u odnosu na izgled.

Interesantno je da je u studiji bilo više uređenih fotografija na kojima su muškarci imali tamnu kosu, dok nije bilo onih koji su potencirali tamnu kožu. Uz unošenje ostalih kriterijuma, došlo se do 3 kategorije pripadnika jačeg pola - moćni, vitki i oni s definisanim trbušnjacima. 

Prema rezultatima, Srbija je ušla u kategoriju onih gde žene preferiraju moćne muškarce, baš kao i u Južnoj Africi, Egiptu, Rusiji, SAD i Venecueli. Takođe, jedna modifikacija na muškom telu koja našeg muškarca izdvaja u odnosu na druge, a što je ženama širom sveta bilo zanimljivo, jeste da Srpkinje preferiraju tetovaže. Naime, prilično je iznenađujuće da naše dame smatraju da savršen muškarac mora imati barem jedan crtež na telu, brada je poželjna, dok izraženi mišići i nisu imperativ, čak suprotno. 

U kategoriju "slim", odnosno vitkih muškaraca, ušli su Kinezi, Hrvati, Makedonci, Filipinci i Britanci, dok su za definisane trbušnjake vezivani mladići iz Egipta, sa Filipina, iz Makedonije, Rusije, SAD, Venecuele i Južne Afrike. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)