Telo

PRONAŠLI SU GA UĆEBANOG, PRLJAVOG, IZ KOSE MU VADILI SMEĆE I INSEKTE: Usledilo je nešto što je teško zamisliti, ovaj video beskućnika dira pravo u srce (VIDEO)

Mnogi nisu ni sanjali šta se krije iza lika jednog zapuštenog beskućnika, sve dok nije otišao kod frizera.

03.11.2022 09:26

PRONAŠLI SU GA UĆEBANOG, PRLJAVOG, IZ KOSE MU VADILI SMEĆE I INSEKTE: Usledilo je nešto što je teško zamisliti, ovaj video beskućnika dira pravo u srce (VIDEO)
Printscreen/TikTok/kadir_yel_76

Život je nepredvidiv i nažalost mnoge ljude natera na život na ulici. Bez krova nad glavom i najbližih koji će im biti podrška i pomoć u izazovnim vremenima, potpuno zaborave na prostor i vreme, prepuste se stihiji koja ih besciljno nosi. Iza tih beskućnika, koje često srećemo na ulici, često se nalaze nekad cenjeni ljudi, nečiji očevi ili stari prijatelji.  

Snimak jednog beskućnika koji je kročio kod frizera obišao je svet. Frizer iz Turske koji pokazuje humana dela šišajući ljude koji za to nemaju novca, oduševio je korisnike Tiktoka. Video je pregledan 44 miliona puta. Iako je frizer znao da pred njim stoji izazovan posao, jer je čovek bio u prilično zapuštenom stanju, sa ućebanom, dugom prljavom kosom, te neurednom i nestilizovanom dugačkom bradom i obrvama, on je rešio da se pobrine za njega i otkrije njegovo pravo lice.

tiktok

Beskućnik na početku transformacije

Iako je proces transformacije bio prilično zahtevan, za beskućnika u nekim momentima i bolan, on je rešio da sedne na stolicu i da se prepusti rukama stručnog lica. Zapuštena kosa, istrošeno i prljavo lice, ocrtavali su njegove probleme i sa čime se sve susretao dok je boravio bez krova nad glavom.

Frizer je morao da se suoči sa zgražavajućom slikom. Iz kose je vadio insekte i smeće, te morao da odradi dezinfekciju i kopletan tretman. Nakon toga se bacio na farbanje i skraćivanje kose i brade. Zbog nemogućnosti da raščešlja beskućnikovu kosu, morao je da stavlja preparate koji će pomoći u tome, te nakon toga stilizovao i obrve i bradu ovog čoveka. Očistio je njegovo lice, ruke, a zatim krenuo da fenira i uređuje kosu kako bi video rezultat. Kada je završio posao, pred njim je bio drugi čovek, potpuno neprepoznatljiv. Uglađenog stila, elegantno obučen čovek se pogledao u ogledalo i nije mogao da veruje šta vidi.

Korisnici društvenih  mreža su, brže bolje,  iskoristili priliku da pohvale fizera i pozdrave način na koji se beskućnik suočio sa svojim identitetom, te napokon otkrio kako zapravo izgleda.

"Neverovatno šta društvo uradi čoveku"

"Tako ste hrabri"

"Čovek je pritisnuo dugme za reset"

"Ovo je divno i fantastično. Poštovanje" , komentarisali su korisnici TikToka.

Ljudi iz celog sveta su komentarisali ovu situaciju, rekavši kako je divno što je čovek dobio novu priliku da zavoli sebe i da skloni sav teret sa leđa, uključujući gomilu prljave kose, koju je nosio. Mnogi su se pitali da li je sklonjen sa ulice nakon ovoga, a jedan od korisnika je rekao kako je zbrinut u prihvatilištu. Zbog svog novog, lepog izgleda mnogi su prokomentarisali da bi mogao da pregovara i za posao modela. Ipak najvažnije, pozitivnu promenu su svi pozdravili a najviše je bio oduševljen ovaj čovek, videvši opet svoje staro, a opet potpuno novo lice.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)