Šminka

USKRŠNJA ŠMINKA! Da li biste probale da budete ovako smele i tokom praznika? (FOTO)

Srećna Republika vam otkriva savete pomoću kojih ćete uspeti da dočarate popularne "oči boje duge" tokom predstojećih slobodnih dana.

23.04.2022 18:00

USKRŠNJA ŠMINKA! Da li biste probale da budete ovako smele i tokom praznika? (FOTO)
Pixabay.com

U skladu sa predstojećim praznikom, Srećna Republika vam predstavlja neke od najinteresantnijih mejkap predloga koje možete iskoristiti za večeras ili možda sutra i pokazati da ste smela, ali i trendi dama u svakoj prilici. 

Budući da se trendovi u svakoj sferi života neprestano menjaju, isto se dogodilo i sa prazničnom šminkom, pa se specijalisti u ovoj sferi bukvalno utrkuju ko će dati neki originalniji predlog kako da oči u toj meri dođu do izražaja da nikoga ne ostave ravnodušnim.  

 

Proleće, praznični dani, Vaskrs i naravno visoke temperature, sve bi to mogli da budu motivi da, osim za Uskrs, u narednom periodu izaberemo što veselije i raznolikije boje mejkapa. Takođe, ono što se prvo primećuje jeste da su prelazi između boja znatno oštriji nego prilikom klasičnog šminkanja, što, složićete se, posebno privlači pažnju.

Kao baza može se uzeti plava koja se najpre nanosi na kapak. U orbitalnom luku odlično može da dođe kombinacija ljubičaste i crvene.

Ono što je najbitnije kod takvih prelaza jeste da dobro i u jednakom sloju nanesete senku jer ne bi bilo lepo ukoliko biste ostavili "izmrljane krajeve".

Za liniju u vidu ajlajnera, takođe izaberite neku boju, a ukoliko ga nemate, poslužiće i olovka.

Poželjno je naneti olovku na obe linije oka, s tim što se za donji kapak može iskoristiti i malo crvene senke, a ispod nje još malo žute. Pritom, na početak oka može se staviti malo neonski žute senke za bolji efekat prodornog pogleda.

Maskara može, takođe, biti u nekoj boji, a ukoliko imate vremena i vešti ste u tome, na kraju oka ili ispod obrva možete iscrtati jaja, oblake, zeke, piliće, ili bilo koji drugi simbol Uskrsa.

Evo kako izgleda mejkap koji smo mi isprobali. 

Privatna arhiva

Novinarka Srećne Republike u dugini bojama

BONUS VIDEO:

Komentari (0)