Izgledaćete fantastično!

TRIKOVI I CAKE ZA BRZINSKO NOVOGODIŠNJE DOTERIVANJE: Ekspres bjuti tretman za doček!

Čak iako ste danas radili i stigli kući svega nekoliko sati pre dočeka, budite bez brige jer, uz dobru organizaciju i primenu trikova koje predlažemo, možete imati stajling kao da ste dan proveli u salonu lepote

31.12.2021 17:14

TRIKOVI I CAKE ZA BRZINSKO NOVOGODIŠNJE DOTERIVANJE: Ekspres bjuti tretman za doček!
pexels.com

Svi znamo da bi bilo lepo da možemo da odvojimo dan ili dva za novogodišnje ulepšavanje, ali to se u realnosti, usled velikog broja obaveza, dešava malom broju dama. Većina nas radiće kao i svakog drugog dana, možda u nešto kraćoj varijanti, ali će nam za finalno ulepšavanje svakako ostati svega sat ili dva. Portal Srećna republika otkriva super cake i trikove za savršen i glamurozan novogodišnji izgled u nekoliko koraka za koji vam neće biti potrebni sati.

Kupka i maska

Sve počinje u kupatilu. Kosu zaštitite od vlage plastičnom kapom. Uradite piling lica i nanesite domaću ili kupovnu masku prema svom tipu lica. Preporučujemo prirodni lifting tretman od belanca umućenog s dve kašike šećera i kašičicom soka limuna. Bogato nanesite masku na lice, lezite u toplu vodu u kojoj ste rastvorili šolju krupne morske soli i malo pene za kupanje, a na oči nanesite kesice zelenog čaja koje ste namočili u vreloj vodi i nakratko ostavili u zamrzivaču. Ostanite u vodi najviše 15 minuta, a zatim isperite masku, istuširajte se toplom, pa hladnom vodom, telo namažite mlekom, a lice hidratantnom kremom.

Glamurozna frizura

Najbolje bi bilo da pranje kose ne ostavljate za poslednji čas jer dobra frizura zahteva vreme. Pod uslovom da ste kosu oprali prethodni dan, za ekspres frizuru, kao iz holivudskih filmova, poslužite se električnim viklerima ili figarom. Ako niste, od pomoći može biti i suvi šampon za kosu, koji nema samo higijenski efekat već daje kosi glamurozan volumen. Nova godina je prilika kada možete da ponesete punđu ili jednostavno zaližete kosu i upotpunite stajling velikim minđušama.

Savršena šminka

Ten

Dok sredite frizuru, koža lica će biti spremna za šminkanje. Počnite od nanošenja prajmera, koji će učiniti da šminka bude postojana, a zatim nanesite kvalitetan tečni puder dobre pokrivne moći, ravnomerno i u tankom sloju. Ne zaboravite da puder nanesete i na ušne školjke. Nakon pet minuta nanesite i drugi sloj, koji će pokriti sve nedostatke, višak uklonite laganim pritiskom papirnom maramicom i nanesite korektor po potrebi. Na kraju mekanom četkom nanesite puder u prahu, koji će fiksirati ten. Pažljivo obrišite usne i obrve od viška pudera.

Oči

U ovom momentu nemate vremena za veliko eksperimentisanje, pa je savet da se držite proverenog načina šminkanja, u koji ste sigurni, samo uz dašak luksuza. Dakle, opredelite se za klasičan smoki aj način šminkanja, ali uz svetlucave senke ili one sa šljokicama. Sama boja treba da se uklapa s bojom vaših očiju, ali i da se slaže s garderobom koju ćete nositi na dočeku. Ako ste vešti, možete zalepiti veštačke trepavice ili naneti maskaru u sloju više za dramatičan izgled, uz obavezno korišćenje uvijača za trepavice.

Usne

Važno je da usne pravilno iscrtate olovkom, dobro popunite ružem, a višak uklonite poljupcem u maramicu. Nakon toga pređite preko usana kockicom leda ili ih naprašite s malo transparentnog pudera. Za glamurozan efekat možete naneti malo sjaja za usne na sredinu donje usne, a u istu svrhu vam može poslužiti i sedefasta senka za oči. Što se boja tiče, najluđa noć je idealan povod da ponesete ruž boje vina ili drugih bordo nijansi, ali ako imate nešto tanje usne, bolje je da se opredelite za meke i tople nijanse meda.

Stajling

Ako još stojite ispred ormara pitajući se šta da obučete, skratite sebi muke i opredelite se za malu koktel haljinu, koja nikada ne izlazi iz mode. Prošlo je, međutim, vreme kada je ona morala da bude crna. Važno je da vam pristaje i da se u njoj dobro osećate, a mudra upotreba asesoara od omiljenog odevnog predmeta napraviće modnu premijeru. Povedite računa da odaberete kvalitetne čarape i efektnu torbu ili ešarpu. Ako ste ljubitelj nešto ležernijeg stila, opredelite se za elegantnu košulju i dobro skrojene pantalone koje možete kombinovati i sa trendi patikama i budite ubeđeni da nećete biti ništa manje primećeni.
 

Komentari (0)