ŠIROM OTVORENIH OČIJU

REŠENJE ZA SPUŠTENE KAPKE: Kako do otvorenijeg pogleda u svega par koraka?

Iako ih mnogi automatski povezuju sa starenjem i smenjenjem tonusa kože lica, ovaj problem pogađa i mlađe generacije. Portal Srećna Republika vas savetuje kako sa sminkom vizuelno otvorite oči!

18.12.2021 19:54

REŠENJE ZA SPUŠTENE KAPKE: Kako do otvorenijeg pogleda u svega par koraka?
pexels.com

Mnogi misle da žene sa spuštenim kapcima imaju tužan pogled, međutim, to ne mora da bude tako, dok god imamo šminku kao saveznika. Upravo takvim trikovima pribegavaju i mnoge poznate dame koje imaju upravo ovakav oblik očiju. Samo neke od njih su Kejt Vinslet, Blejk Lajvli, Kamila Kabeljo i Tejlor Svift.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

A ovo su mali šminkerski trikovi koji će vam pomoći da vizuelno otvorite pogled i podignete kapke.

PRAJMER JE KLJUČ USPEHA

Prvo u šta bi trebalo da invesirate bez oklevanja je kvalitetan prajmer za kapke. Osobe koje imaju spuštene kapke dobro znaju da se šminka neće dugo zadržati na oku ako joj trajnost ne osiguramo adekvatnim proizvodom. Dakle, da biste izbegli razmazivanje šminke na kapcima, prvo i osnovno pravilo glasi  - ne započinjite šminkanje bez prajmera!

NANOŠENJE SENKE NA KAPKE

Svetliju senku nanesite od linije trepavica nagore, sve do pregiba na kapcima, a tamniju nijansu tik iznad mesta na kom se nalazi pregib i dalje ka obrvama. Tako će se boja videti i kada otvorite oči, tačnije, neće ostati skrivena ispod pregiba karakterističnog za spuštene kapke.

Pažljivo blendajte prelaze između nijansi kako bi se makeup stopio, a vaš pogled dobio dubinu. Još jedan dobar savet je da šminku nanosite otvorenih očiju, jer pronalaženje prirodnog pregiba u vašem slučaju može biti nemoguća misija ukoliko su vam oči zatvorene, a imate prirodno spuštene kapke.

MARAMICA PRISKAČE U POMOĆ

Ako ste početnici u nanošenju senki za oči, a imate problem sa spuštenim kapcima, ovaj trik će vam biti od velike pomoći. Uzmite maramicu i prislonite je od vrha nozdrve do spoljne ivice obrve, kako biste na kapku izvukli super ravnu liniju. 

Nanesite senku od sredine oka do maramice, pod uglom koji sami odredite, ali tako da boja bude vidljiva kada otvorite kapke. To će stvoriti iluziju da su oči podignute i budne. U ovom slučaju možete naneti i malo senke tik ispod donjeg kapka.

MAT ILI SJAJNO – PITANJE JE SAD?

Ako želite da smanjite upadljivost kosti ispod obrva, držite se mat senki. Bilo koja sedefasta nijansa će reflektovati svetlo i učiniti da taj deo lica izgleda još veće i dominantnije nego što ustvari jeste.

Da biste skrenuli pažnju sa spuštenih kapaka, sedefastu senku koristite samo na centru, pokretnom delu kapka, ili u unutrašnjim uglovima, jer ćete tako stvoriti utisak “otvorenog” oka, piše portal make-up.rs.

Mačkaste oči su definitivno najveći izazov kada imate spuštene kapke, pa je najbolje izbegavati ovu tehniku šminkanja. Ss druge strane, zadimljeni pogled je i više nego poželjan, i to u bakarnim nijansama.

PRAVILO MANJE JE VIŠE

Kada imate spuštene kapke nema potrebe da gomilate slojeve senki različitih boja. Umesto toga, prajmerom obezbedite da senka celog dana ostane postojana, nanesite par slojeva neutralne senke u nijansi koja ide uz boju vašeg tena i preskočite svetle, otkačene i jarke boje.

ŠTA BIVA SA AJLAJNEROM?

Iako se generalno ne preporučuje u slučaju spuštenih kapaka, postoje trikovi zahvaljujući kojima nećete u potpunosti morati da odustanete od ovog komada šminke. Ako ga već koristite, gledajte da njegova tekstura bude tečna, a linija koju izvlačite bude što tanja i smeštena uz samu ivicu trepavica.

Da biste postigli mačkasti izgled, važno je da liniju ne zakrivljujete na gore, jer će je kapak bukvalno preklopiti i razmazati. Umesto toga liniju samo produžite ka slepoočnici, vodeći računa da ne prelazi prirodni nabor kapka.

Opšte pravilo za ajlajner je da se držite samo gornjeg kapka. Ako oivičite i donju liniju oka, postići ćete efekat “uramljivanja” i tako još više privući pažnju na ono što ste u startu želeli da sakrijete. Izbegavajte debele, teške linije i nikada ne iscrtavajte vodenu liniju.

TREPAVICE U KRUPNOM KADRU

Zapamtite, uvijač i maskara su vaši najbolji prijatelji. Nanesite par izdašnih slojeva maskare za izduživanje na prethodno uvijene trepavice. Kada imate spuštene kapke, trepavice najverovatnije uvek dodiruju kost iznad kapka i zato se boja konstantno preslikava na kožu, meša sa senkom i pravi opšti haos na licu. Da se to ne bi dešavalo, koristite vodootpornu maskaru. Dugačke i pre svega uvijene trepavice savršeno podižu kapke.

OBRVE KAO SAVRŠENI RAM ZA PRELEPU SLIKU

Protiv tužnog i umornog izgleda možete se boriti i obrvama. One uvek moraju biti uredne i oblikovane tako da otvaraju pogled. Unutrašnji deo uz nos je deblji i postepeno se sužava ka sredini da bi u krajnjoj spoljašnjoj tački obrve bile one bile najtanje.

I NA KRAJU, NJEGOVO VELIČANSTVO HAJLAJTER

To je jedan od onih komada šminke koji može da vam promeni život! Ništa ne pruža instant lifting efekat kao obasjavanje onih delova lica koji su inače pod senkom. Trunka hajlajtera u uglovima očiju, tik ispod i iznad obrva dobitna su kombinacija. Ta vilinska prašina će vam doneti zrak sunca na lice!

 

 

Komentari (0)