Pravo malo bogatstvo!

NAJSKUPLJE VENČANICE SVIH VREMENA: O ovakvim haljinama sanjaju sve devojčice!

Ove dame nosile su najskuplje venčanice svih vremena, a evo i kako su izgledale!

14.12.2021 19:02

NAJSKUPLJE VENČANICE SVIH VREMENA: O ovakvim haljinama sanjaju sve devojčice!
printscreen/instagram.com

Venčanje je dan koje je od najvećeg značaja za svaku osobu. Pripreme za ovu priliku traju godinama, a količina novca koju treba odvojiti da se to proslavi na pravi način je ogromna. Međutim, s obzirom na značaj tog najbitnijeg dana u životu, nikome nije žao da uloži svu svoju energiju, pa i novac, za taj dan. Sve jednostavno mora da bude savršeno, koliko god koštalo, a čini se da je venčanica, za mladu, najeća briga.

Naći savršenu venčanicu nije lako, a njihove astronomske cene svakako ne olakšavaju proces traženja. Ipak, ovih 5 dama, našlo je svoje savršene venčanice iako su te haljine, koje se nose samo jednom u životu, najskuplje venčane haljine svih vremena.

Gloria Vanderbil

Glorija Vanderbil pripadala je jednoj od najbogatijih američkih porodica, a želela je da njena venčanica bude apsolutno savršena, posebno kada se prvi put udavala. Udala se kada je imala svega 17 godina, a na svom venčanju nosila je bisere i elegantnu, jednostavnubelu haljinu, kockastog izraza i kratkih rukava. Rep njene venčanice bio je dug čak 9 metara, a venčanica joj se toliko dopala da je zahtevala da figurica mlade na torti nosi istu takvu.

Prva venčanica Glorije Vanderbilt

Koliko god skupa i savršena venčanica bila, čini se da joj nije donela sreću u braku, s obzirom da se od svog supruga razvela svega četiri godine kasnije. 

Kornelija Vanderbilt

Kornelija Vanderbilt udala se 1924. godine, a njena venčanica ostala je zapamćena u istoriji mode. Preko 2.500 hiljade ljudi prisustvovalo je venčanju ove neverovatne dame, a svi su se oduševili haljinom od belog satena koju je  nosila. Venčanica dugih rukama je padala ravno, i isticala njenu neverovatnu liniju.

Dok je ulazila u crkvu preko lica je nosila veo koje je bio dugačak više od 3,5 metara.  I cipele koje je nosila bile su neverovatne i ostavile su utisak na nju, a bile su ukrašene po jednim cvetom narandže.

Sara Norton

Sara Norton upoznala je Vilijama Valdforta i ubrzo sa njim započela romansu punu plamena, koja je svega nekoliko dana nakon upoznavanja krunisana veridbom. Ovaj par venčao se 1945. u Londonu, a razveli su se sviga 8 godina kasnije.

Venčanica Sare Norton

O venčanici Sare Norton danas se malo zna, ali je ostala upamćena kao jedna od najskupljih venčanica svih vremena. Dok je samo tijara na glavi ove lepotice koštala kao venčanica.

Elizabet Tejlor

Niki Hilton izgubio je glavu za prelepom Elizabet Tejlor i oženio je na Beverli Hilsu kada je ona imala samo 18 godina. Međutim, čini se da je i tada glumica bila prava dama.

Elizabet Tejlor prva venčanica

Naime, njenu venčanicu je pravila Helen Rose sa svojim timom od 15 ljudi. Ovom timu trebalo je čitava tri meseca da naprave satensku venčanicu za Elizabet Tejlor, koja je po sebi sadržala bisere. Haljina je bila dugačka čak 13.8 metara. Ipak, kao i u prvom slučaju skupa i elegantna haljina nije podržala njihom brak, te se par razveo svega osam meseci kasnije.

Abi Rokfeler

Abi Rokfeler bila je istaknuta članica porodice Rokfeler, a udala sa za bankara Davida Miltona 1925. godine. Iako se o njenom venčanju malo zna, činjenica da je u to vreme bilo 1.200 gostiju u Njujorku bila je veoma bitna, te je njeno venčanje postao jedno od najbolje medijski ispraćenih događaja. 

Abi Rokfeler

Zanimljivo je i da je Abi insistirala i uspela da ukolni glagol "povinovati se" iz svojih venčanih zaveta i tako pokazala da je ona ne zavisna od svog supruga, ali zajedno sa njim.

 

Komentari (0)