Moda

UZEO JE PARČE STAROG ĆEBETA I OD NJEGA NAPRAVIO MODNU KOLEKCIJU: Ceo svet je opčinjen ovakvim duksevima, da li biste ih nosili? (VIDEO)

Ukoliko ste u potrazi za savršenim komadom originalne garderobe, ne morate otići u luksuzne radnje. Evo načina da ga sami sašijete.

15.05.2023 17:00

UZEO JE PARČE STAROG ĆEBETA I OD NJEGA NAPRAVIO MODNU KOLEKCIJU: Ceo svet je opčinjen ovakvim duksevima, da li biste ih nosili? (VIDEO)
Printscreen/TikTok/f.6x2/video

Iako je hladno vreme na izmaku, svedoci smo da je smena kiše, sunca i pada temperature još uvek tu i da smo često zbunjeni kada se treba obući jer deluje kao da se godišnja doba smenjuju iz sata u sat. Iako je većina nas iz ormara uveliko izvukla garderobu za toplije vreme, dukseva se teško odričemo jer znamo da nam nedostaju kada se desi neki pad temperature pa nam je potrebna ušuškanost. Da ne biste sa sobom vukli ćebe onda kada je neophodno utopljavanje, jedan Tiktoker je dao sjajnu ideju kako da ga iskoristite za odevni predmet.

Printscreen/TikTok/f.6x2/video

Tiktoker je pokazao pravo remek delo koje pravi od ćebeta

Iza mnogih kreacija koje nosimo stoje poznata imena brendova i često se pokajemo što smo odeću skupo platili. Jedan momak pokazo je kako da budemo autentični bez prevelikih troškova. Na svom TikTok nalogu on je napravio bukvalno svoj brend, koristeći dosetljivost ali i ogromnu kreativnost tako što je odlučio da šije dukseve i to koristeći ćebad koja kupuje u prodavnici ali isti proces je moguć i sa onim koja više nisu upotrebljiva. Ključna stvar je u tome da su ćebad od lepog dizajna i mekanog, za kožu krihvatljivog materijala.

Ovaj momak koji sam kroji i šije dukseve, inspiraciju često pronalazi u dekorisanim ćebadima sa cvećem ili životinjama. Iscrtane mere na šablonima papira prislanja na ćebe kako bi pravilno izrezao delove koje zatim šije i povezuje na klasičnoj mašini za šivenje. Budući da u kratkom snimku ovaj neafirmisani dizajner u nekoliko jednostavnih koraka predstavlja ceo proces, čini se kao da je ovakav jedan komad odeće lako uraditi iako verovatno nije tako. Na kraju dobija atraktivan i autentičan duks koji bi mlađim generacijama verovatno bio pravo otkriće.

- Dođi da prodaješ ovo u Meksiku, postaćeš milioner-

- Svi Meksikanci žele jedan ovakav -

- Želim da kupim sve što praviš-

- Genijalan si-

- Tako si talentovan i sa smislom za stil- komentarisali su oduševljeni pratioci ovog tiktokera.

 

Komentarišući njegov izvanredan smisao za modu i prepoznavanje trenda, većina korisnika je podržala momka poručivši mu kako treba da zaštiti svoj patent i da proširi svoj rad i na drugu odeću. Mnogi tiktokeri su bili oduševljeni njegovom prirodnošću i skromnošću videvši mašinu za šivenje koju koristi, a koja je izuzetno stara i prevaziđena. 

Mlađe generacije su posebno bile oduševljene njegovim talentom, pa su mu poručile kako bi rado nosile neku njegovu kreaciju. Inače ovaj TikToker pored navedenih radi i dukseve drugačijih dizajna koje prilagođava raznim senzibilitetima. Među njima su duksevi sašiveni od ćebeta sa raznim karakterima iz crtanih filmova, među poslednjim i najgledanijim njegovim objavama je i jedna gde je sašio duks sa Diznijevim motivima odnosno princezama, koji je sakupio 1,9 miliona sviđanja.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)