Moda

Ako ste se ikad pitali kako nastaju vaše farmerke od 100 evra, POGLEDAJTE OVAJ NEVEROVATAN SNIMAK!

Ovaj video izazvao je salve reakcija jer su mnogi to zamišljali potpuno drugačije iako nije navedeno o kojoj je fabrici reč.

13.10.2022 15:01

Ako ste se ikad pitali kako nastaju vaše farmerke od 100 evra, POGLEDAJTE OVAJ NEVEROVATAN SNIMAK!
Printscreen/TikTok/tiktok_ab94

Uštedeli ste neki novac i odlučili da kupite neke posebno dobre farmerke koje ste videli u butiku, ali da li ste znali kroz kakav su proces izrade one prošle? Jedan video snimak koji kruži internetom pokazuje vredne zanatlije koji u pogonu rade na njima i pripremaju ih kao finalni proizvod.

One, tzv. poderane farmerke, navlače se na podlogu i preko njih se alatom, koji najviše liči onom za struganje drva, guli materijal kako bi dobile atraktivan izgled

Radnici sa maskama preko lica predano rade na njima i usavršili su tehniku koju se, kako se čini, više rade rutinski i bez mnogo razmišljanja.

Ono što je posebno interesantno jeste da je snimak koji se pojavio na TikToku srušio sve predrasude i, kako su neki korisnici te mreže istakli, zamišljanje celog procesa izrade džinsa. 

- Levis kaže: to će biti 850 dolara -

- Šta li ovi ljudi misle o nama, kakve farmerke kupujemo -

- Zašto? Samo kupi jedan par i sačeka - 

- 250 evra i hvala -

- Sećam se kad mi je svekar pre neku godinu rekao kako je nekada rupu na farmerkama trebalo ušiti, dok  se sada rupe prave sa svrhom - bili su samo neki od komentara na video-snimak.

Neki su se osvrnuli na mukotrpan rad radnika i da verovatno mnogi rade i po čitav dan na tome, "kao na traci". Dok su jedni bili iznenađeni metodom izrade, drugi su čak istakli kako je po sredi zaista najnepotrebniji posao na svetu. Inače, na snimku nije navedeno o kojoj je fabrici reč, ali je očigledno da je u pitanju jedna od azijskih zemalja koje su poznate po jeftinoj radnoj snazi i koje zapravo proizvode odeću za neke od najpoznatijih, ali i najekskluzivnijih robnih marki na svetu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)