ZA BLISTAV POGLED

STOP JASTUČIĆIMA ISPOD OČIJU: Uz OVAJ super trik rešite se jutarnjih otoka na licu!

Svaka žena zna da joj je spremanje za posao ujutru prava trka sa vremenom. Ustati, doručkovati, popiti kafu dok perete zube, spremiti decu i poslati ih u skolu a onda se pogledate u ogledalo i shvatite da su vam preko noći narasli jatučići ispod donjih kapaka. Ili imate tamne kolutove. I sve što želite je da gurnete glavu u zamrzivač da oni nestanu. A za pola sata morate da budete na radnom mestu. Portal Srećna Republika vas savetuje kako da se rešite dosadne jutarnje otečenosti oko očiju i povratite licu zdravi sjaj!

10.12.2021 12:12

STOP JASTUČIĆIMA ISPOD OČIJU: Uz OVAJ super trik rešite se jutarnjih otoka na licu!
pexels.com

Jutarnje oticanje tela i lica se dešava iz više razloga. Nekada se radi o slanoj hrani, dugom izlasku ili nemirnom spavanju. U svakom slučaju, ujutro nas u ogledalu "pozdrave" otečene oči. U tom slučaju pomaže jedan jednostavan trik, a potrebna vam je samo – metalna kašika!

Dovoljno vam je svega par minuta kako bi se otok smanjo, jer hladnoća metala pozitivno utiče na područje oko očiju. Za još hladniji osećaj, stavite kašiku pre tretmana na kratko u frižider.

pexels.com

Devojka sa gel maskom ispod očiju

- Ipak, rezultati su još bolji ako pritom izvedemo i malu masažu na području koje je otečeno, to će delovati kao limfna drenaža. Osim obične kašike koju koristimo za jelo, tu su i razni metalni valjci i spravice koji same rade masažu - istakla je kozmetičarka Sara Braden za britanski Metro.

Naime, hladnoća ograničava protok krvi, a pritisak kašike pomaže limfnoj drenaži. Ovim trikom služe se mnoge slavne dame pre izlaska na crveni tepih ili uoči snimanja.

pexels.com

Devojka sa rolerom u kadi

Predlaže da na kožu uoči tog tretmana, apliciramo serum ili kremu s hijaluronskom kiselinom, za bolju hidrataciju. Osim nje, tokom zime su dobri i sastojci poput ceramida i lipida, koji jačaju obrambeni sistem kože.

pexels.com

Devojka nanosi serum na lice

Spoljašnji hladni vazduh i veštački zagrejane prostorije neretko našu kožu čine dubinski isušenom, a to se najviše vidi na osetljivom području oko očiju, pošto je na tom mestu vrlo malo masnog tkiva a koža je sama po sebi tu jako tanka.

Da li i vi imate neke trikove za prikrivanje podočnjaka i eliminaciju otoka na kapcima? Podelite ih sa nama u komentarima!

Komentari (0)