Lice

ZIMSKA NEGA: Kako da i na minusu imamo baršunastu i meku kožu?

Temperturni ekstremi, bilo leti ili zimi, ne prijaju našoj koži. Prvo promene i nepovoljni uticaji primetni su na koži lica i šakama, budući da je na ovim regijama naša koža najizloženija spoljašnjim uticajima. Srećna vam donosi savete kako da vaše ruke i lice budu lepi i negovani čak i na minusu.

03.11.2021 17:25

ZIMSKA NEGA: Kako da i na minusu imamo baršunastu i meku kožu?
Pixabay.com

Dermatolozi i kozmetičari nas uvek savetuju da povedemo računa o našoj koži pre nego što ona pretrpi trajna oštećenja. Takodje, naglašavaju da se investicija u negu kože u mladosti višestruko isplati tokom četrdesetih, pedesetih i šezdesetih. Ovom prilikom, mi vam donosimo 8 saveta za nežnu i hidriranu kože.

Promena ako i kada je potrebna

Promena godišnjeg doba ne zahteva nužno i promenu kompletne rutine nege. Ljudi često govore da ne treba popravljati ono što nije pokvareno, te isto važi i za proizvode koji vam odgovaraju. Držite se proverenih preparate osim ako vidite da su vam previše masni ili nedovoljno hidratantni. Ako osetite tokom dana kako vas koža zateže i morate ponovo da nanesete dnevnu kremu, onda razmislite o kupovini kreme bogatije i hranljivije teksture.

 

 

Zaštitni faktor glavu čuva i zimi

Samo zato što tokom zime niste izloženi sunčevim zracima u istoj meri kao i leti, ne znači da oni neće naći put do nje. Svesni smo štetnosti sunčevog zračenja i kako biste izbegli trajna oštećenja kože i potencijalne komplikacije, koristite zaštitni faktor i zimi, kada god ste izloženi suncu.

Prednost profesionalnih tretmana lica i posete kozmetičaru

Kako biste izbegli kontrolu štete nakon „uradi sama“ kozmetičkih tretmana u kućnoj režiji, prepustite sve invazivnije i ozbiljnije tretmane veštim rukama profesionalaca. Vaš kometičar od poverenja će umeti da oceni stanje vaše kože i da vam predloži preparate i tretmane koji su za vas najdelotvorniji. Izbegavajte da sami cedite bubuljice, jer to u nesterilnim uslovima može da izazove infekciju. Umesto toga, idite na redovne higijenske tretmane lica jednom mesečno i vaša koža će vam biti zahvalna.

pexels.com

Hidratacijom do lepe kože

 

Hidratacija spolja i iznutra

U hladnijim mesecima, važno je i sta unosite u sebe podjednako kao i ono što na sebe nanosite. Kafu zamenite zelenim čajem ili čistom vodom, jer će vam ove dve blagotvorne tečnosti pomoći prilikom eliminacije toksina iz organizma, što će samim tim učiniti i vašu kožu sjajnijom i lepšom. Takođe, izaberite nešto hranljivije formule dnevne i noćne kreme a prilikom odabira sredstva za čišćenje kože i skidanje šminke izaberite proizvode sa što manjim procentom alkohola. I naravno, temeljno skidajte šminku.

Osetljiva koža zaslužuje dodatnu negu

U zimskim mesecima, koža sklona ekcemu ili pak ona koja pati od rozacee dodatno je nadražena pod uticajem hladnog i suvog vazduha. Ako vi imate ovakve probleme, savetujemo vam upotrebu bogatijih i hranljivijih krema, koje će umiriti iritacije a prirodni sastojci koji vam u ovome mogu pomoći su ružina vodica, krastavac i aloja vera. Takođe, ne upotrebljavajte preparate sa alkoholom, ali i ograničite konzumaciju istog jer će vam to dodatno isušiti kožu, savetuje vas harpersbazaar.com.

Pixabay.com

Koža noću ne spava

 

Koža noću ne spava, ona se regeneriše

Tokom noći, dok vi spokojno spavate, vaša koža je vredna i oporavlja se od onoga što je „preživela“ tokom dana. Zbog toga je noćna nega obično masnija, jer koža ima više vremena da upije blagotvorne materije. Za početak, birajte jastučnice od prirodnih materijala, po mogućstvu svilene, jer na njih osetljiva koža lica najbolje reaguje.

Takođe, pre odlaska na spavanje, počastite vašu kožu sa nekoliko slojeva hranljivih preparata. Koristite kremu, preperat za regiju oko očiju i serum ili ulje koji će nahraniti vašu kožu i „zadržati“ negu u njoj. Povremeno, možete koristiti i takozvane „sleep“ maske, koje stoje na licu tokom noći i ujutru se sa njega isperu mlakom vodom. Negujte i usne, i ako su ispucale, uradite šećerni piling i bogato ih hidrirajte.

Pixabay.com

Nega ruku je zimi posebno važna

 

Nega ruku, stopala i ostatka tela

Kako biste skinuli izumrle ćelije sa kože i dozvolili joj da diše uradite piling. Nakon toga, namažite puter za telo, koji će nahraniti vašu kožu i pružiti joj božanstven miris. Nakon pilinga šaka i stopala, namažite ih hranljivim uljem ili kremom i po mogućstvu, prespavajte u čarapama i sa rukavicama na rukama. Ujutru će vas iznenaditi baršunasto meka koža, a takvom je tokom dana održavajte bogatim kremama na bazi ekstrakta jojobe, sa uljem noćurka i vitaminom A i E.

Uživajte u zimskim radostima kad za njih dođe vreme, ali pre toga obradujte vašu kožu!

Komentari (0)