Lice

ZOMBI ANĐELINA DŽOLI OTKRILA SVOJ PRAVI LIK! Svet je u šoku zbog sudbine ove hrabre devojke! (FOTO)

Njeno pravo ime je Fatemeh Kishvand i ima samo 21 godinu, a pravi identitet je otkrila nakon što je konačno oslobođena iz zloglasnog iranskog zatvora.

bySrećna republika

26.10.2022 15:31

ZOMBI ANĐELINA DŽOLI OTKRILA SVOJ PRAVI LIK! Svet je u šoku zbog sudbine ove hrabre devojke! (FOTO)
Foto:Instagram/Sahar Tabar

Devojka čija je priča pre nekoliko godina obišla svet nakon što je na svom profilu na Instagramu podelila fotografije na kojima izgleda krajnje jezivo, baš poput zombi verzije holivudske glumice Anđeline Džoli, pa je tako i nazivana u medijima, sada je konačno otkrila kako zaista izgleda. 

Iako su mnogi isprva pomislili kako je ona u stvari teško bolesna, kao i da je možda prošla niz plastičnih operacija ne bi li ličila na popularnu glumicu, ali njenu izvitoperenu verziju, reč je u stvari o potpuno regularnoj devojci na čijem licu nema ničeg neobičnog. Ipak, njen život i te kako jeste neobičan, posebno ako se uzme u obzir da je reč o dvadesetjednogodišnjoj devojci.   

Ona se zove Fatemeh Kishvand (21), a na internetu se predstavljala kao Sahar Tabar i iz Irana je. Na popularnoj društvenoj mreži se pojavljivala tako kao da ima oštru vilicu poput žileta, ogromne jagodice i usne, ledeno plave oči i kožu belu poput snega, ali sada je konačno odustala od takvog izgleda i pokazala svoju prirodnu lepotu u TV intervjuu koji je dala nakon što je puštena iz zatvora.

Naime, Sahar je provela neverovatnih 14 meseci iza rešetaka u iranskom pustinjskom zatvoru Karčak, koji je poznat kao "najgori zatvor za žene". Uhapšena je u oktobru 2019. zbog optužbi za bogohuljenje i promovisanje korupcije u javnosti, kao i zbog svojih "ludorija" na društvenim mrežama. Prvobitno je bila osuđena na 10 godina, ali je oslobođena zbog aktuelnih nemira u islamskoj zemlji u kojima su žene ustale boreći se za svoja prava. 

U prvom intervjuu po izlasku s robije je priznala kako nikada nije išla pod nož. 

Umesto toga, ona je, kako je tvrdio veštak na njenom suđenju, istakao kako je ona napravila svoje bizarne fotografije u nadi da će steći međunarodnu slavu lažnim identitetom.

- Ono što ste videli na Instagramu su kompjuterski efekti koje sam koristila da napravim sliku. Želela sam da budem poznata još od detinjstva i verovala sam da je sajber prostor bio lak način da to postignem. Bilo je mnogo lakše nego postati glumac - ispričala je Sahar.

Ipak, ta Iranka otkrila je kako sada želi da se povuče s društvenih mreža nakon što je zbog toga imala problema.

- Sigurna sam da više neću ni da stavljam Instagram na svoj telefon, a kamoli da imam stranicu. Ono od pre je najpre krenulo kao šala, a svoj lik zombija nikad ciljano nisam bazirala na Anđelini Džoli ili leš-nevestu - priznala je Kishvandova. 

Takođe je izrazila žaljenje zbog svojih sablasnih objava nakon hapšenja pre tri godine.

- Majka mi je govorila da prestanem, ali nisam slušala. Ponekad reči stranca ili prijatelja mogu biti važnije od reči roditelja - istakla je ona. 

Iako nije javno govorila o svom vremenu provedenom u zatvoru, grupe za ljudska prava tvrde da je tokom tog perioda mnogo patila, bila teško bolesna i čak završila na respiratoru, a da se redovno suočavala s mučenjima i drugim zverstvima tipičnim za tu kaznenu instituciju gde su silovanja i ubistva redovna pojava. Naime, u njemu se nalaze zatvorenici optuženi za nasilne zločine, kao i političke zatvorenice.

Više od 2.000 zatvorenika drži se u masovno prepunom zatvoru, a navodi se da više od dve trećine njih zaista nisu počinile nikakav prekršaj. U zatvoru žive i deca koja su bila zatočena zajedno sa svojim dojiljama. Takođe, robijaši koji protestuju zbog zverskih uslova često su podvrgnuti mučenju i strpani u samice.

Inače, dok je bila u zatvoru Sahar je obolela od koronavirusa i tada je u medije procurio snimak kako ona moli za pomoć i pomilovanje. Američki Centar za ljudska prava u Iranu tada je saopštio da je sudija odbio zahtev za kauciju.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)