Kosa

EVO KAKO DA NAPRAVITE KOVRDŽE KOD KUĆE: Idealna frizura koja vas neće koštati ni dinara! (VIDEO)

Isprobajte već danas ovu tehniku.

26.02.2024 10:50

EVO KAKO DA NAPRAVITE KOVRDŽE KOD KUĆE: Idealna frizura koja vas neće koštati ni dinara! (VIDEO)
Printscreen/@sarasaadia/tiktok

Kovrdžava kosa nešto je čemu teži većina devojaka, posebno one koje imaju ravnu. Kako bi dobile željeni izgled neretko dame daju novac na razne preparate ili uređaje kako bi se njihove vlasi ukovrdžale. Neretko, željeni efekat izostaje.

 Uvijanje kose pomoću pene, viklera, prese, figara, pa čak i piva nešto je što su probale devojke širom sveta. Međutim, na društvenoj mreži TikTok pojavio se novi savet koji vas ne košta ni dinara. Tiktokerka koja se predstavlja kao Sara Sadia objavljuje video snimke sa turorijalima za razne frizure. Video u kojem prikazuje kako da u samo par poteza uvijete kosu dostigao je veliku popularnost.

Potrebno je da u svom domu pronađete parče tkanine, po mogućstvu to može biti i neka pamučna marama ili šal nešto duži od vaše kose.

 

 

Ovaj metod se pokazao i efektnijim u odnosu na uobičajen - da ispletemo pletenicu i ostavimo preko noći vezanu kosu kako bismo ujutru imali prelomljene valove ili kovrdže u kosi. Najpre uzmite dugačak šal i rukama ga skupite kako biste oko njega obmotali kosu. Nju najpre podelite u dva deblja pramena sa jedne i dva sa druge strane. Naizmenično obmotavajte kosu oko tkanine. Ostavite preko noći da odstoji i stavite malo laka za kosu. Ujutro raspletite kosu i prstima prođite kroz nju kako se ne bi ispravila prilikom češljanja.

Takođe, ova devojka savetuje i još jedan našin pravljenja većih kovrdža, za dame koje imaju gušću kosu. Reč je o sunđerastom štapu koji je umotan tkaninom. U nekim državama to možete kupiti, ali i jednostavno napraviti same kod kuće.

Evo kako da napravite bujne kovrdže za manje od 300 dinara.

 

@sarasaadia What do we think?! I like it!! It’s giving effortless blowout #heatlesscurls #heatlesshairstyles #hairhacks #hairtipsandtricks ♬ original sound - tate mcrae

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)