Kosa

POTREBNA VAM JE JEDNA DLAKA I ČAŠA VODE: Ana je otkrila jednostavan a genijalan trik kako da odredite kakva nega kose vam treba! (VIDEO)

U pitanju je tajna žena u Brazliku i nakon ovog testa tačno ćete znati kakva vam je dlaka.

16.12.2023 14:14

POTREBNA VAM JE JEDNA DLAKA I ČAŠA VODE: Ana je otkrila jednostavan a genijalan trik kako da odredite kakva nega kose vam treba! (VIDEO)
Shutterstock

Bujna i lepa kosa je jedan od odnovnih odlika ženstvenosti pa mnoge žene pokušavaju na različite načine da to postignu. U moru brojnih preparata za negu kose teško je snaći se, pa većina pripadnica lepšeg pola bira one proizvode koji su trenutno najpopularniji. Arganovo ulje je po mišljenju influenserki magičan način da se dobije zdrava, jaka i bujna kosa. Ali, da li ova vrsta nege odgovara baš vašem tipu kose i dlake?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Jankovic (@ana2cats)

 

Kako do najbolje maske?

Rešenje za ovu dilemu je jedna naša influenserka po imenu Ana koja je na Instagramu ponudila jednostavan ali genijalan trik kako svaka devojka očas posla sazna koja vrsta maske je najbolja za njen tip kose. 

- Otkriću vam tajnu koju koriste žene u Brazilu koje su poznate po svojoj negovanoj i bujnoj kosi. Potrebana vam je jedna čaša vode i dlaka sa četke. Ubacite dlaku u čašu i malo sačekajte - objasnila je ona.
Ana je pojasnila i kako da na osnovu ovog trika odaberete pravu negu za sebe.

1. Dlaka na površini

- Ako je dlaka ostala na površini vode to znači da je slabo porozna i da joj je potrebna hidratacija. To su sve maske aloja veru, pantenol, med, agava sirup, bilo koje voće - pojasnila je ona.

2. Na polovini čaše

- Ukoliko je tvoja dlaka potonula do polovine čaše to znači da je tvojoj kosi potrebna hrana. Ovu masku ćeš najlakše naći jer je to svaka maska koja sadrži ulja i putere: kokosvo ulje, maslinovo, čičkovo, orahovo, ši buter... Znači bilo koje ulje ili puter radi posao za ovu vrstu kose - objasnila je Ana.  

3. Kad padne na dno  

- Ako dlaka padne na dno čaše to znači da je tvoja kosa visoko porozna i da joj joj je potrebna rekonstrukcija. Ovo su maske koje sadrže proteine, keratin, kolagen... Većina nas bira riper maske jer smatra da je to najbolje što je pogrešno. Najčešće nam je potrebna ona za hidrataciju vlasi - poručila je Ana.  

Usledili su brojni komentari na njen post.
- Ovo je top...mojoj treba hrana. Idealno je sad ugraditi nešto za kosu kad su popusti u drogerijama. Hvala lepo što nam ovo pametno zboriš. Male tajne velikih majstora...

- Ok vau, za ovako nešto nisam nikada čula!!! Obavezno probam!

- Odličan video! Hvala!!! Odmah probam, pošto sam sve proteinske maske pokupovala, a ulje nemam.

- U mnogim sam grupama i o ovome stalno pričaju ali ja nikako nisam kapirala. Ovo je najbolje objašnjeno. Bravo i hvala ti Ana!

- Ovo je nešto najbolje što sam čula u poslednje vreme - bili su samo neki od brojnih komentara na ovaj post. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)