Film, muzika i pozorište

PREMIJERA BEZ POKOJNOG GLUMCA: Film u kome je Marko Živić dobio prvu i poslednju glavnu ulogu

Glavna filmska uloga Marka Živića u filmu "Ne igraj na Engleze" je ujedno njegova prva i poslednja.

16.03.2022 18:00

PREMIJERA BEZ POKOJNOG GLUMCA: Film u kome je Marko Živić dobio prvu i poslednju glavnu ulogu
Eden Rock Production

Film “Ne igraj na Engleze” reditelja Slobodana Pešića počeće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 12. maja. Glavne uloge u filmu tumače Ivan Tomić, Daniel Sič, dok se u ovom ostvarenju pojavljuje i Marko Živić, kome je ova uloga ujedno i prva i poslednja glavna uloga na filmu.

„Ne igraj na Engleze“ prati trojicu dugogodišnjih prijatelja Buleta, Piksija i Pauna koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav “prljav veš” njihovog odnosa.

Eden Rock Production

Glumci Ivan, Dario i Marko na snimanju filma "Ne igraj na Engleze"

Pored Marka, Ivana i Daniela, ostale uloge u filmu tumače: Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor, Marija Vicković, Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović.

Film „Ne igraj na Engleze“ doživeo je svetsku premijeru na prošlogodišnjim 56. Filmskim susretima u Nišu, na kojem je Ivanu Tomiću dodeljena Povelja za izuzetnu mušku ulogu.

Za glumca je dovoljno da za njim ostane svetlo u bioskopskom mraku

- Presrećan sam što će film napokon ugledati mrak bioskopa i što će konačno priča u koju smo krenuli pre nekoliko godina imati finale kakvo zasužuje. U isto vreme sam i tužan što jedan od Engleza, naš brat sa scene i iz kadra nije više sa nama. Ali sva trojica smo zajedno na platnu i radujem se što će publika moći da vidi Marka u jednoj od najzrelijih uloga koje je ostvario. Verujem da je to dovoljno za glumca, da od njega ostane svetlost u bioskopskom mraku - rekao je Tomić.

Daniel Sič takođe nije krio ni uzbuđenje zbog filma, kao ni očiglednu tugu zbog gubitka kolege Marka Živića.

Eden Rock Production

Daniel Sič na snimanju filma "Ne igraj na Engleze"

 

- I ja sam jako uzbuđen što će ovaj film posle tri godine najzad biti prikazan publici i vernim fanovima istoimene predstave. Sa ushićenjem iščekujem reakciju gledalaca, kako one koja je pratila predstavu, tako i onih koji nisu uspeli da je vide. Napravili smo nešto što je drugačije. Jedino što me slama je činjenica da pored nas na poklonu neće biti naš dragi Marko, sa kojim smo živeli na sceni, i sa kojim živimo u ovom filmu - istakao je Sič.

 

Komentari (0)