Film, muzika i pozorište

Filmovi nominovani za Oskara: Možete ih već sada pogledati na Netfliksu

Za mesec dana će biti dodeljene nagrade Američke filmske akademije

20.02.2022 12:00

Filmovi nominovani za Oskara: Možete ih već sada pogledati na Netfliksu
Pixabay

Ako ćemo da budemo iskreni, isuviše je velika produkcija filmova koje bismo želeli da pogledamo. Posebno na Netfliksu, gde ne znate šta biste prvo gledali: serije, filmove ili dokumentarce.

Ako biste suzili izbor bar prema jednom kriterijumu, predlažemo vam da ovih dana pogledate filmove koji su nominovana za Oskara. Imate dovoljno vremena da pogledate ovih šest filmova koji će možda biti nagrađeni 27. marta u Los Anđelesu.

„Ne gledaj gore“

 

 

Ovo je satirični filma reditelja i scenariste Adama Mekeja koji govori o smaku sveta i naučniku i naučnici koji pokušavaju da spasu čovečanstvo. Način na koji se prikazuje reagovanje političara, medija i prosečnih ljudi na vest o kometi koja će udariti u Zemlju, su na neki način alegorija na pitanje klimatskih promena. „Ne gledaj gore“ je nominovan za najbolji film, scenario, montažu i originalnu muziku.

Posebno obećava glumačka ekipa u kojoj su Leonardo di Kaprio, Dženifer Lorens, Meril Strip i Kejt Blanšet.

„Moć psa“

 

 

Ako ste ljubitelj vesterna, estetika filma može vam izgledati poznato iako je u pitanju psihološka drama. Perfektno odigrane uloge, donele su ovom filmu četiri nagrade za glumu: Benedikt Kamberbač (najbolji glumac), Džesi Plemons (najbolji sporedni glumac), Kodi Smit-Mekfi (najbolji sporedni glumac) i Kirsten Danst (najbolja sporedna glumica). Pored toga, „Moć psa“ nominovan je za najbolji film a Džej Kampion za najbolju režiju. Sve ukupno, film je u trci za 12 Oskara.

„Tik, tik…BUM!

 

 

Film je zasnovan na životu kompozitora Džonatana Larsona koji je posthumno dobio Pulicerovu nagradu za dramu za rok mjuzikl „Rent“. „Tik, tik…Bum“ je adaptirano njegov mjuzikl u kojem Endrju Garfild tumači Džonatana Larsona što mu je donelo drugu nominaciju za Oskara za najboljeg glumca. Film je i u konkurenciji za najbolju montažu.

„Mičelovi protiv Mašina“

 

 

Iz Soni Pikčrs produkcije izašao je animirani film u kojem se porodica Mičel bori protiv robota koji su se pobunili. Nominovan je za Oskara, zajedno sa dva Diznijeva i jednim Pikarovim filmom.

„Izgubljena ćerka“

 

 

Olivija Kolman i Džesi Bakli igraju stariju i mlađu verziju profesorke Lede u filmu „Izgubljena ćerka“, nastalom po adaptaciji romane Elene Ferante. Obe glumice su nominovane za Oskara, kao i Megi Džilenhol za scenario.

„Božja ruka“

 

 

Filmskom reditelju Paolu Sorentinu dodela Oskara nije strana: njegov film „Velika lepota“ iz 2013. osvojio je Oskara za najbolji film na stranom jeziku, a sada je njegov novi film ponovo nominovan. U ovoj raskošnoj priči o odrastanju u Napulju osamdesetih godina, Filipo Skoti glumi Fabijeta, piše bestlifeonline.com.

Komentari (0)