Tetka Saveta

Jednostavan trik za ČIŠĆENJE KLIME: Uštedite pravo bogatstvo koje biste dali majstorima (VIDEO)

Klima uređaji bili su nam veliki saveznici tokom tropskih dana, međutim, veoma je bitno pred jesen da se očiste da ne bismo ugrozili zdravlje.

05.09.2022 20:30

Jednostavan trik za ČIŠĆENJE KLIME: Uštedite pravo bogatstvo koje biste dali majstorima (VIDEO)
shutterstock.com

Tokom  vrelih letnjih meseci klima uređaji su nam svima od velike pomoći da bismo se rashladili. Neretko se dešava da tokom dužeg boravka u prostorijama sa klima uređajima počnemo da kijamo ili osećamo kako nas grebe grlo. Jedan od uzroka tome može biti što filteri klime nisu redovno čišćeni.

Ne morate davati pravo malo bogatstvo majstorima da bi očistili filtere umesto vas. Postupak je jednostavniji nego što mislite, a time će ujedno boravak u prostoriji biti prijatniji. Pred dolazak jesenjih dana, veoma je bitno proveriti filtere, posebno ako ćete u narednom periodu koristii klimu na režimu grejanja.

Sve što treba da uradite jeste da otvorite poklopac klime koja se nalazi u vašem domu. Nežno podignite poklopac, kako ga ne biste naglim potezom polomili. Videćete dve mrežice u kojima se nakuplja prljavština i prašina. Samo ih jednostavno izvucite.

U kupatilu ih jakim mlazom tuša isperite i naprskajte sredstvom za odmašćivanje. Možete potom prebrisati i alkoholom ili nekim sredstvom za dezinfekciju. Potom ostavite da se dobro osuši. Filtere vratite na mesto, zatvorite poklopac klime i uživajte u osveženom vazduhu.

Preporučuje se da ovaj postupak ponavljate 3,4 puta u toku sezone, a posebno pri promeni režima sa hlađenja na grejanje i obrnuto.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Tonterias

13.09.2022 00:21

Ovo nije dezinfekcija klime niti pranje filtera. Ovo je pranje mrezice filtera...kao kada biste od chashe oprali samo dno