Tetka Saveta

Potopila je u vodu nove farmerke, a onda je usledio ŠOK! Od onog što je IZLAZILO IZ NJIH pripalo joj je muka!

Jedna Tiktokerka pokazala je čitavom svetu zbog čega je od krucijalne važnosti svaki komad odeće oprati odmah po kupovini.

28.06.2022 14:05

Potopila je u vodu nove farmerke, a onda je usledio ŠOK! Od onog što je IZLAZILO IZ NJIH pripalo joj je muka!
TikTok-evekeogh1

Svima nam je već odavno poznat savet da svaki odevni predmet koji kupimo u radnji operemo pre nego što odlučimo da ga nosimo. Ipak, postoje ljudi koji smatraju da tako nešto nije neophodno budući da je stvar nova i da je stigla zapakovana. Tako se dešava da mnogi obuku majice, košulje, pantalone, pa čak i pidžame, kupaće kostime i donji veš bez prethodnog uklanjanja potencijalnih nečistoća i mikroorganizama. Ukoliko vam se nekada dogodilo da to i vi učinite, nemojte više nikada jer postoji više nego dobar razlog.  

U to se uverila i korisnica TikTok naloga kada je kupila nove farmerke i odlučila da ih opere ručno u lavabou pre upotrebe. Ona je pustila vodu i na kratko izašla iz toaleta, a kada se vratila imala je šta i da vidi.

TikTok-evekeogh1

Zapanjena Tiktokerka nakon što je ugledala šta se dogodilo s njenim pantalonama

- Kupila sam nove farmerke i rešila da ih obučem, ali sam primetila da čudno mirišu, pa sam odlučila da ih prvo operem u toploj vodi - započela je svoju priču devojka. 

Nije ni sanjala, međutim, šta će zateći u lavabou. Odmah joj prošlo kroz glavu šta li bi se tek desilo da je pantalone obukla. Pripala joj je muka, a na snimku se vidi i njena zapanjena reakcija.

- Kada sam se vratila, imala sam šta i da vidim! Voda je bila totalno braon, a onda je počela da postaje još tamnija - ispričala je vidno šokirana devojka, aludirajući na činjenicu da su farmerke svoje specifične boje, te da joj nije jasno odakle ta zemljana nijansa iz njih. 

Napamet joj je palo svašta, posebno to kuda su sve pantalone morale da prođu i kroz čije ruke, pre nego što su dospele u radnju, a onda i u njen garderober. Na kraju je priznala da je čak i povratila.   

@evekeogh1 I feel sick wtf @prettylittlething #prettylittlething #fml ♬ miles - il uu

- Evo zbog čega morate da perete stvari pre nošenja -

- Ovo je užas, šta je to braon? -

- Da to nije možda boja, mada proizvođači naglase na etiketi ukoliko odevni predmet ispušta boju -

- Ne smem ni da pomislim šta je to - bile su samo neke od reakcija na video koji je pregledan blizu pola miliona puta.

TikTok-evekeogh1

Dokaz šta se desi kada operete nove pantalone i šta zapravo izlazi iz njih  

Odeća prolazi kroz razne procese proizvodnje, mašine i mnogo ruku pre nego što se upakuje u celofan i pošalje u prodaju. Ona ponekad mora da provede nekoliko nedelja u transportu iz Bangladeša ili Kine i treba da bude propisno obezbeđena. Tada je najverovatnije "okupana" formaldehidom. To je smola koja sprečava pojavu buđi, štiti od vlage i čini odeću otpornijom na gužvanje. Formaldehid je visoko alergena supstanca koja može da izazove svrab, crvenilo i ekcem. To je i najvažnija hemikalija koja se koristi za balzamovanje tela, budući da štiti i dezinfikuje leš.

Kao vrhunac, na vašoj novoj odeći može da bude i fekalnih bakterija. Takođe, jedno istraživanje pokazalo da odeća iz prodavnice može da sadrži viruse koji izazivaju dijareju, respiratorne sekrete i fekalne bakterije, što može izazvati infekcije bešike i još mnogo toga još goreg.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)