Tetka Saveta

BESPLATNO I EFIKASNO : Cake za svetliji dom i uštedu energije

Želite osvetljeniji dom jer i osim toga što vam stan nije osvetljen prirodnom svetlošću i noću se čini da svetlost ne obasjava prostor onako kako biste želeli. Postoji rešenje!

27.03.2022 21:30

BESPLATNO I EFIKASNO : Cake za svetliji dom i uštedu energije
unplash

Možda vam stan nije okrenut ka suncu i zraci ne dopiru baš do vaše sobe, ali je važno da maksimalno koristite ovaj izvor životne energije koji nam je dat. Kada padne mrak logično je da moramo paliti i svetla kako bismo boravili u dobro osvetljenoj i funkcionalnoj prostoriji.

Ponekad se čini da i upljena svetla ne osvetljavaju dovoljno sobu.

Možda bi trebalo pogledati i otvoriti lustere, jer nakupljena prašina može blokirati dotok svetlosti i do 50 odsto. Zato je važno s vremena na vreme čistiti vlažnom krpom pre toga umočenu u vodu sa sodom bikarbonom, u unutrašnjost i otkloniti svu prljavštinu jer ona čini svetlost zamućenom.

unplash

Osvetljena prostorija oslikava ambijent u kući

 

Drugi trik je paliti svetla samo na mesta gde boravite. Logično da sobe koje se ne koriste nema potrebe da troše električnu energiju.

I još jedna važna caka koju treba da usvojite jeste da vam zidovi budu okrečeni u svetlim bojama jer tamne boje upijaju svetlost

 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)