KOTILE SE, MNOŽILE SE!

SAVETI SRPSKE TRADICIJE: Kako da se novac u kući odomaći?

Mnoge istočnjačke filozofije su se bavile pitanjem privlačenja novca u dom, poput Feng Šuija. Ali, nemoje se brinuti, i srpska narodna baština obiluje verovanjima i predlozima kako da novac u kuću prizovemo i da ga sačuvamo a portal Srećna Republika vam ih predstavlja.

20.12.2021 12:07

SAVETI SRPSKE TRADICIJE: Kako da se novac u kući odomaći?
pexels.com

Ako ste ikada zatražili finansijski savet od nekog svog starijeg ukućana, saznali ste da se novac prijatelju ne pozajmljuje utorkom i da ćete šefu povišicu tražiti isključivo sredom, tokom radnog dana. Takođe vam je sigurno skrenuta pažnja da bi sve poslove koji se tiču novca trebalo obavljati samo tokom jutra, jer večernje i noćne kalkulacije ove vrste vode u propast. Portal Srećna Republika vam donosi neke znane i manje poznate srpske običaje vezane za novac i kućne finansije.

pexels.com

Kasica prasica

NOVAC U DŽEPU KAPUTA I DOBROSUSEDSKI ODNOSI

pexels.com

Novac u džepu

U džepove kaputa u ormaru stavite sitan papirni novac, na primer 10 ili 20 dinara, ali ni slučajno nemojte stavljati novac u probušene džepove. Komšijama nemojte pozajmljivati so ili hleb, jer će tada finansijska sigurnost preći njima.

METLA U KUĆI I SREĆNA NOVČANICA

pexels.com

Metla sa drškom okrenutom ka podu

Metla u kući treba da stoji tako da joj drška bude na podu, a u najmanjem džepiću novčanika treba čuvati novčanicu male vrednosti presavijenu u trougao, savetuje portal magazin.novosti.rs. Društvo treba da joj pravi i srećna novčanica - prvi novac zarađen od nekog posla ili onaj koji vam je dao neko dobar - taj se novac nikad, ali nikad ne troši.

KOVANICE UVEK U DŽEPU I VELIKA NOVČANICA KAO PELCER

pexels.com

Kovanice

Kovanice trebate čuvati, a novčanik vam nikad ne sme biti prazan -  barem par kovanica uvek morate imati sa sobom. U kući uvek mora biti jedna velika novčanica koju morate čuvati barem godinu dana, kako bi se napunila vašom energijom i počela privlačiti drugi novac.

Da li i vi znate neka naša narodna verovanja vezana za novac? Podelite ih sa nama u komentarima!

 

 

 

Komentari (0)